Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 4. Σαφάρι στην Κένυα – Πάρκο Μασάι Μάρα

Ταξιδέψτε στην Κένυα, στην Ανατολική Αφρική και ανακαλύψτε τα μυστικά της αφρικανικής σαβάνας, που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της χώρας.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή επιλέγουν να συμμετάσχουν σε ένα από τα οργανωμένα σαφάρι, που τους δίνουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, πολλές φορές από απόσταση αναπνοής, το μεγαλείο της πανίδας της Κένυας.

Επιβιβαστείτε σε ένα από τα τουριστικά τζιπ, πάρτε μαζί σας τη φωτογραφική σας μηχανή και επισκεφθείτε ένα από τα εθνικά πάρκα της χώρας. Το πιο αντιπροσωπευτικό είναι το γιγαντιαίων διαστάσεων εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα με τους αμέτρητους δρόμους και το μοναδικό τοπίο.

Τεράστιες, επίπεδες εκτάσεις, σκεπασμένες με αραιό, ξερό χορτάρι, μεγάλους σαν δέντρα κάκτους και αφρικανικές ακακίες, που είναι τα μόνα δέντρα που μπορούν να επιβιώσουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες της περιοχής.

Το πάρκο πήρε το όνομα του από τη φυλή των Μασάι, που κατοικούσε στην περιοχή. Είναι παγκοσμίως γνωστό για τον μεγάλο πληθυσμό από λεοπαρδάλεις, λιοντάρια και τσιτάχ, που φιλοξενεί, καθώς για τις ζέβρες, τις γαζέλες και τους ελέφαντες.

Ο πληθυσμός των μαύρων ρινόκερων ήταν πολυάριθμος μέχρι το 1960, αλλά είχε μειωθεί σοβαρά λόγω της λαθροθηρίας στη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Παράλληλα, τα γκνου είναι οι κυρίαρχοι κάτοικοι στο Maasai Mara και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε εκατομμύρια . Τον Ιούλιο κάθε χρόνο, τα αδέξια αυτά ζώα μεταναστεύουν βόρεια σε αναζήτηση νωπών βοσκοτόπων και επιστρέφουν στο νότο γύρω στον Οκτώβριο. Η μεγάλη μετανάστευση είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από 470 είδη πουλιών έχουν εντοπιστεί στο πάρκο, πολλά από τα οποία είναι μεταναστευτικά και σχεδόν 60 είδη είναι αρπακτικά

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ