Απολαύστε μοναδικές γαστριμαργικές εμπειρίες σε φεστιβάλ που αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα, τα ποτά και τα γλυκά κάθε περιοχής και γνωρίστε από κοντά την κουλτούρα του κάθε τόπου και τις διατροφικές συνήθειες των ντόπιων.

Βρήκαμε και σας προτείνουμε 5 «πεντανόστιμα» φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, που θα λατρέψετε!

Taste Cumbria food festival, Αγγλία

Λαμβάνοντας χώρα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε όλη την περιοχή του Cockermouth στην Cumbria, αυτό το φεστιβάλ τροφίμων αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα τοπικά προϊόντα και τα ποτά της περιοχής. Για 3 ολόκληρες ημέρες, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, η περιοχή της Cumbria αποδεικνύει πως μπορεί να μπει στον χάρτη των γαστρονομικών πόλεων, διοργανώνοντας μια σειρά από εκδηλώσεις, δραστηριότητες για τα παιδιά και προσφέροντας μια καλή γεύση από την τοπική κουζίνα. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα μυστικά των διάσημων σεφ Antony Worrall Thompson και Aldo Zilli, οι οποίοι θα μαγειρέψουν μπροστά τους και θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα μοναδικό master class.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Pálinka and Sausage Festival, Βουδαπέστη

Επισκεφθείτε τη Βουδαπέστη από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου και λάβετε μέρος στο 7ο Φεστιβάλ Palinka και Λουκάνικου, στο ιστορικό Castle of Buda. Δοκιμάστε ένα από τα 25 διαφορετικά αποστάγματα του παραδοσιακού ουγγρικού μπράντι, που φτιάχνεται από φρούτα (palinka) και γευτείτε τα προϊόντα από 10 αλλαντοποιίες της περιοχής, καθώς και από παραγωγούς κρασιού και τυριού. Μάλιστα θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε και το δικό σας απόσταγμα palinka από δαμάσκηνο. Φέτος την τιμητική της έχει η Καραϊβική, που συμμετέχει ως guest στο φεστιβάλ, προσφέροντας τα τοπικά της προϊόντα και φυσικά τα διάσημα κοκτέιλ από ρούμι.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

The Hardanger Fruit and Cider Festival, Νορβηγία

Φημισμένη για τις μηλιές της, η πόλη του Hardanger της Νορβηγίας είναι επίσης γνωστή για την παραγωγή μηλίτη. Η μικρή πόλη του Øystese, που βρίσκεται στο φιόρδ Hardanger, γιορτάζει με ένα σαββατοκύριακο γευσιγνωσίας μηλίτη και τοπικών προϊόντων, προσφέροντας παράλληλα πολλές ευκαιρίες για ψυχαγωγία. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τριημέρου, από τις 10 έως τις 13 Οκτώβρη, είναι ο διαγωνισμός, που αναδεικνύει τον καλύτερο παραγωγό μηλίτη.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Chocolate week, Λονδίνο

Από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου η σοκολάτα έχει την τιμητική της στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και μια σειρά από εντυπωσιακές εκδηλώσεις διοργανώνονται σε πολλά σημεία την πόλης, υμνώντας αυτό το αγαπημένο σε όλους αγαθό. Οι διοργανωτές θέλοντας να κλέψουν για άλλη μια χρονιά της εντυπώσεις φιλοξενούν φέτος για πρώτη φορά το διάσημο Salon du Chocolat , το μεγαλύτερο show σοκολάτας στον κόσμο! Εκτός από τις επιδείξεις μόδας με ρούχα υψηλής ραπτικής, φτιαγμένα από σοκολάτα, οι παρευρισκόμενοι θα γευτούν κάθε είδους λαχταριστό έδεσμα από μερικές από τις κορυφαίες σοκολατερί του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως οι William Curley, Artisan du Chocolat και Rococo.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Crave Sydney International Food Festival, Σίδνεϊ

Αυτό το φεστιβάλ αποτελεί μέρος του Good Food Month, που διοργανώνεται στην Αυστραλία όλο τον Οκτώβριο. Η σειρά των εκδηλώσεων περιλαμβάνει show μαγειρικής με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης σεφ, υπαίθριες αγορές τροφίμων με τοπικά προϊόντα και φυσικά γευσιγνωσία εδεσμάτων από όλο τον κόσμο. Φέτος ο διάσημος σεφ Rene Redzepi θα εντυπωσιάσει το κοινό του με τις γευστικές του εκπλήξεις και θα αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά που τον οδήγησαν στην κορυφή.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ