Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 18: Ανάκτορα Μπάκιγχαμ, Λονδίνο

Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Λονδίνου είναι αναμφισβήτητα η έδρα της βρετανικής μοναρχίας, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Ουέστμινστερ.

Το εντυπωσιακό οικοδόμημα βρίσκεται κοντά στο πάρκο Σαιντ Τζέιμς του Λονδίνου και κατασκευάστηκε το 1703 για τον δούκα του Μπάκιγχαμ, Σέφιλντ. Το 1761 αγοράστηκε από τον τότε βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιο τον Γ’.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γεωργίου Δ’ το κτίριο δέχθηκε αρκετές αλλαγές, αφού προστέθηκαν νέες πτέρυγες, ούτως ώστε να διοργανώνει εκεί ο βασιλιάς τις επίσημες δεξιώσεις του. Αργότερα προστέθηκε και νέα πτέρυγα στην ανατολική πλευρά του ανακτόρου.

Μόνο όταν ανέβηκε στο θρόνο η βασίλισσα Βικτώρια το 1837 τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έγιναν η επίσημη βασιλική κατοικία.

Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν είναι το πιο εντυπωσιακό παλάτι της Ευρώπης, αλλά οι εκθαμβωτικοί του εσωτερικοί χώροι, διακοσμημένοι μοναδικά με γνωστά έργα τέχνης, είναι εκείνοι που εντυπωσιάζουν.

Τα ανάκτορα διαθέτουν 775 δωμάτια, εκ των οποίων 19 είναι αίθουσες τελετών, 52 βασιλικά δωμάτια και δωμάτια προσκεκλημένων, 188 δωμάτια προσωπικού, ενώ διαθέτουν και 78 μπάνια.

Το μεγαλύτερο δωμάτιο είναι η αίθουσα δεξιώσεων, στην οποία πραγματοποιούνται επίσημα δείπνα και εκδηλώσεις. Τις επίσημες αίθουσες κοσμούν θησαυροί της παγκόσμιας τέχνης, όπως έργα των Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Βαν Ντάικ και Βαττώ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έχει κρατήσει για εκείνην 12 δωμάτια, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στο μεγαλύτερο μέρος των ανακτόρων, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ξεναγήσεων.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ