Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 20. Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο

Η Απαγορευμένη ή Αυτοκρατορική Πόλη στο Πεκίνο, είναι μια πόλη – ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας, η οποία συμβολίζει τον αυτοκράτορα ως γιο του ουρανού.

Είναι χτισμένη στην καρδιά της παλιά πόλης του Πεκίνου, ενώ στα νότια της βρίσκεται η ιστορική πλατεία Τιεν-Αν-Μεν.

Η Πόλη οικοδομήθηκε μεταξύ του 1409 και 1420 από τον τρίτο αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ, Yong – Lo και επισκευάστηκε τον 16ο αιώνα. Αναστηλώσεις και προσθήκες έγιναν στην Πόλη από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα.

Εντυπωσιακή είναι η ιστορία της κατασκευής της, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία χτίστηκε από διακόσιες χιλιάδες εργάτες σε χρονικό διάστημα 16 χρόνων.

Η έκταση της καλύπτει μια επιφάνεια περίπου επτά τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ περιβάλλεται από ένα πανύψηλο τείχος, ύψους 10 μέτρων και γύρω από αυτό υπάρχει τάφρος, πλάτους 52 μέτρων.

Η Απαγορευμένη Πόλη αποτελείται από 800 κτίρια και 8.706 αίθουσες, στις οποίες ζούσαν εννιά χιλιάδες παλλακίδες και εκατό χιλιάδες ευνούχοι.

Το εντυπωσιακό της αρχιτεκτονικό σύνολο συνθέτουν κτίρια χτισμένα με αυστηρά γεωμετρικούς κανόνες και ομοιομορφία. Η χρωματική ποικιλία, με λευκό στους εξώστες, κόκκινο στους τοίχους και κίτρινο στα κεραμίδια συμπληρώνει το μαγευτικό σκηνικό.

Η είσοδος γίνεται από την «Πύλη της Μεσημβρίας», από τον εξώστη της οποίας ο αυτοκράτορας της Κίνας παρακολουθούσε το στρατό του να αναχωρεί για τις εκστρατείες.

Ένα ακόμα σημαντικό αξιοθέατο είναι η «Πύλη της Ουράνιας Ειρήνης», στη βόρεια πλευρά της ομώνυμης πλατείας. Εκεί θα δείτε το τεράστιο πορτρέτο του Μάο Τσετούνγκ. Από τον εξώστη της πύλης ανακοίνωσε την 1η Οκτωβρίου του 1949 την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…


101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ