Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No. 35. Τοσκάνη, Ιταλία

Διάσημη για την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και για τα μοναδική της ύπαιθρο και το περίφημο κρασί της, η Τοσκάνη είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την τέχνη, τις χαλαρωτικές αποδράσεις και τον οινικό τουρισμό.

Η περιοχή της Τοσκάνης βρίσκεται στην βόρεια Ιταλία και η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι η μαγευτική Φλωρεντία.

Έξι τοποθεσίες της έχουν κηρυχθεί από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, το ιστορικό κέντρο της Σιένα, το τετράγωνο του καθεδρικού ναού της Πίζας, το ιστορικό κέντρο του San Gimignano, το ιστορικό κέντρο Pienza και η Val d’Orcia.

Στην αρχαιότητα η Τοσκάνη ονομαζόταν Τουσκία ή Ετρουρία. Κατακτήθηκε αρχικά από τους Ρωμαίους και ακολούθησαν οι Οστρογότθοι, οι Βυζαντινοί, οι Λομβαρδοί.

Θεωρείται τόπος γεννήσεως της ιταλικής Αναγέννησης και η καλλιτεχνική της κληρονομιά περιλαμβάνει δημιουργίες της αρχιτεκτονικής, της ζωγραφικής και της γλυπτικής, που κοσμούν τις πόλεις της.

Αμπελώνες, μεσαιωνικά κάστρα και ήσυχα χωριά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό, στην καρδιά της Ιταλίας, που εκτείνεται βόρεια της Ρώμης και νότια του Μιλάνου, έως το Τυρρηνικό Πέλαγος και τα Απέννινα Όρη.

Η ομορφιά του τοπίου και οι αμέτρητες επιλογές για αποδράσεις και μοναδικές στιγμές, έχουν καταστήσει την περιοχή έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ