Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No. 31. Sanphet Prasat Palace, Μπανγκόκ

Το πανέμορφο παλάτι Sanphet Prasat χτίστηκε στα χρόνια της βασιλείας του Baromatrai Lokanat, ο οποίος ήταν ο όγδοος βασιλιάς της Αγιούταγια

Αυτός πέτυχε να σχεδιάσει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ που προφανώς διαφέρει από τα προηγούμενα πρότυπα και έτσι στο συγκεκριμένο κτίριο είναι εμφανή τα περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία και τα εντυπωσιακά αετώματα πάνω από τις πόρτες.

Το Sanphet Prasat Palace χρησιμοποιήθηκε σε πολλές σημαντικές δημόσιες τελετές του κράτους, αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς όταν η περιοχή κατακτήθηκε από τη Βιρμανία το 1767.

Ο αρχιτέκτονας Muang Boran ανακατασκεύασε το οικοδόμημα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τα αρχαιολογικά και ιστορικά στοιχεία των ερευνητών, τόσο για το εξωτερικό, όσο και για το μεγαλοπρεπές εσωτερικό του παλατιού.

Ο περιβάλλοντας χώρος που το φιλοξενεί είναι εξίσου εντυπωσιακός, με τα συντριβάνια και τα νερά της λίμνης που το αγκαλιάζει να δημιουργούν μια παραμυθένια εικόνα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ