Πολλοί ονειρεύονται ένα ταξίδι στην πόλη του φωτός και αν κι εσείς είστε ένας από αυτούς, σάς παραθέτουμε μερικές ιδέες με το τι μπορείτε να κάνετε – σύμφωνα με τις προτάσεις του Perceptive Travel -όταν τελικά βρεθείτε στο μαγευτικό Παρίσι!

1. Κάντε μια βόλτα με ένα ποταμόπλοιο τη νύχτα και απολαύστε τα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης. Ναι, ακούγεται πολύ… «τουριστικό», αλλά κι εσείς τουρίστας δεν είστε;

2. Αγοράστε ένα βιβλίο στο βιβλιοπωλείο Shakespeare and Company στο Latin Quarter και φροντίστε να σάς βάλουν τη διάσημη σφραγίδα τους στο εσωτερικό του.

3. Φάτε πολύ! Αγοράστε μπαγκέτα, τυριά, φρούτα και ό,τι άλλο τραβήξει η όρεξή σας και κάντε πικ-νικ. Πιείτε ρόφημα σοκολάτας στο Angelina και δοκιμάστε γλυκά στο Ladurée.

4. Επισκεφθείτε ένα από τα εστιατόρια που βρίσκονται μέσα στον Πύργο του Άιφελ.

5. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μεσαιωνικό, γοτθικό παρεκκλήσι Sainte-Chapelle στο Île de la Cité.

6. Ενημερωθείτε για το αν υπάρχει κάποιο κονσέρτο σε ένα από τα μουσεία της πόλης, όπως τα l’heure musicale στο Cluny Museum/Musée National du Moyen Âge, που είναι πολύ ατμοσφαιρικά.

Αν μπορείτε επιλέξτε να κάνετε το ταξίδι σας οποτεδήποτε εκτός το καλοκαίρι, καθώς το επιλέγουν πολλοί για τις διακοπές τους.

Αγοράστε ένα Paris Museum Pass. Θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα από τις εισόδους για 60 διαφορετικά μουσεία και αξιοθέατα.