Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No. 34. Λιβάδια Λεβάντας, Προβηγκία, Γαλλία

Στην Προβηγκία, περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας καλλιεργούνται από το 1920 διάφορες ποικιλίες λεβάντας. Το σκηνικό που δημιουργείται από τις τεράστιες εκτάσεις λιβαδιών λεβάντας είναι μαγευτικό.

Η καλλιέργεια της λεβάντας στην περιοχή γίνεται σε υψόμετρο 600 έως 700 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το φυτό περιέχει στα φύλλα του αιθέριο έλαιο, που αξιοποιείται στην αρωματοποιία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει και θεραπευτικές ιδιότητες. Παράλληλα, είναι αντισηπτικό και χρησιμοποιείται στη επούλωση τραυμάτων.

Οι γεωργοί αποσπούν το αιθέριο έλαιο με μικρούς κινητούς αποστακτήρες και για να πάρουν ένα κιλό φυτικού ελαίου χρειάζονται 100 κιλά άνθη λεβάντας.

Το αγαπημένο άρωμα της λεβάντας και το όμορφο μοβ χρώμα του ανθισμένου φυτού της, έχουν καταστήσει την περιοχή δημοφιλές προορισμό, κυρίως για τους λάτρεις της φωτογραφίας, που εκστασιάζονται με το θέαμα και την μοναδικότητα των χρωματισμών.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ