Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No. 38. Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή είναι ένα εντυπωσιακό μνημείο 32 μέτρων, που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, πάνω από την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δεσπόζει σε ύψος 710 μέτρων και έχει γίνει το σύμβολο της πόλης και ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα.

Στις 4 Απριλίου 1922 τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος για το μεγάλο αυτό οικοδόμημα, την επίβλεψη της κατασκευής του οποίου ανέλαβε ο Βραζιλιάνος μηχανικός Έτορ Ντα Σίλβα Κόστα, ενώ τα σχέδια ήταν του Γάλλου γλύπτη Πολ Λαντόβσκί.

Οι εργασίες για την ανέγερση του Χριστού Λυτρωτή διήρκεσαν περίπου 5 χρόνια, από το 1926 έως το 1931. Σύμμαχος των εμπνευστών του έργου ήταν ο σιδηρόδρομος του Κορκοβάντο, καθώς ήταν ιδανικός για την ασφαλή μεταφορά των μεγάλων ογκόλιθων, που χρειάστηκαν για την κατασκευή του αγάλματος. Όταν ολοκληρώθηκε ήταν το μεγαλύτερο γλυπτό αρτ ντεκό στον κόσμο.

Το άγαλμα θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931 σε μια εντυπωσιακή τελετή εγκαινίων. Οι εμπνευστές του μεγαλειώδους αγάλματος, επέλεξαν την τοποθεσία του, ώστε να εντυπωσιάζει από μακριά, ατενίζοντας αγέρωχο την πόλη.

Σήμερα οι επισκέπτες που το κατακλύζουν ανεβαίνουν στην κορυφή του βουνού με ανελκυστήρες, που προσφέρουν πανοραμική θέα και κυλιόμενες σκάλες, αποφεύγοντας τα 220 σκαλιά που οδηγούν στη βάση του αγάλματος.

Η μόνη δυσκολία των τουριστών είναι πως θα φωτογραφίσουν ολόκληρο το άγαλμα, καθώς το μεγαλειώδες μέγεθος του, καθιστά την ολοκληρωμένη φωτογραφία από κοντά σχεδόν αδύνατη. Παρόλα αυτά η θέα της πόλης του αποζημιώνει.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ