Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 39. Ο καθεδρικός ναός του Duomo, Μιλάνο, Ιταλία

Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός στην πλατεία Duomo είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο της πόλης του Μιλάνου και αποτελεί το κατεξοχήν σύμβολο της πόλης.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1386 από τον Gian Galeazzo Visconti σε γοτθικό ρυθμό και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η συμπαγής μαρμάρινη όψη του με τα περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία.

Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος γοτθικός ναός του κόσμου και η τέταρτη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ευρώπη με μήκος 157 μέτρα. Στο υψηλότερο κωδωνοστάσιο, ύψους 108,5 μέτρων δεσπόζει το μπρούτζινο επιχρυσωμένο άγαλμα της Παναγίας, η La Madonnina.

Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία, έχει χτιστεί με λευκό μάρμαρο και το εντυπωσιακό εσωτερικό του στολίζεται από περίτεχνα βιτρό. Το κατασκευαστικό αυτό θαύμα που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, αποδείχθηκε ευάλωτο στην κακοκαιρία και την ατμοσφαιρική ρύπανση και η μαρμάρινη επικάλυψη του χρειάζεται ανανέωση κάθε 70-80 χρόνια.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ