Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No. 58. Κόκκινη Παραλία, Κίνα

Η κόκκινη παραλία βρίσκεται στο δέλτα του ποταμού Liaohe , περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Panjin στην Κίνα.

Κάθε φθινόπωρο η περιοχή αποκτά ένα εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα εξαιτίας ενός τύπου θαλάσσιων ζιζανίων, που ονομάζονται Sueda και ευδοκιμούν εκεί λόγω του αλατούχου αλκαλικού εδάφους.

Αυτή η μορφή φυκιών αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου, ενώ το καλοκαίρι διατηρούν ένα πράσινο χρώμα. Η περιοχή αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους στον κόσμο, με πάνω από 260 είδη πουλιών και 399 είδη άγριων ζώων.

Η κόκκινη παραλία προστατεύεται από το 1988 από το κράτος και ένα μεγάλο κομμάτι της αποτελεί φυσικό καταφύγιο και άρα κλειστό για το κοινό. Ωστόσο, υπάρχει ένα τμήμα της, στο οποίο επιτρέπεται η πρόσβαση στους τουρίστες, που κατακλύζουν την περιοχή για να θαυμάσουν αυτό το σπάνιο και μαγευτικό θέαμα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ