Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 57. Μέλας Δρυμός, Γερμανία

Αποτέλεσε σκηνικό για αμέτρητα παραμύθια με νεράιδες των διάσημων αδερφών Grimm και ακόμα και σήμερα ο Μέλας Δρυμός ή αλλιώς το Μαύρο Δάσος μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Πρόκειται για ένα μεγάλο δάσος στη νοτιοδυτική Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, που εκτείνεται ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο, δυτικά και τις πηγές του Δούναβη, νότια.

Παρά το όνομα του, το δάσος δεν θεωρείται πιο «σκοτεινό» σε χρώματα σε σχέση με τα υπόλοιπα δάση κωνοφόρων της Γερμανίας.

Η ψηλότερη κορυφή του είναι το Feldberg με υψόμετρο 1.493 μέτρα. Η περιοχή σχηματίζει ένα σχεδόν τέλειο ορθογώνιο, με μήκος 160 χιλιόμετρα και πλάτος 60 χιλιόμετρα.

Η πυκνή βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά δημιουργούν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Παράλληλα, λόγω των ιστορικών πόλεων που φιλοξενεί, έχει μετατραπεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Μερικές από τις πιο σημαντικές περιλαμβάνουν τις Freiburg, Calw (η γενέτειρα του Hermann Hesse), Gengenbach, Staufen, Schiltach, Haslach και Altensteig.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ