Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 61. Βαλέτα, Μάλτα

Η γραφική Βαλέτα, η πρωτεύουσα της Μάλτας, βρίσκεται στο κεντροανατολικό τμήμα του νησιού και έχει αναγνωριστεί επίσημα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας από την UNESCO.

Η ιστορική πόλη περιλαμβάνει κτιριακές κατασκευές, που ανάγονται στον 16ο αιώνα, ενώ κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής της Μάλτας από το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών της Ιερουσαλήμ, που έγιναν γνωστοί με τον τίτλο Οσπιταλιέροι.

Ο αρχιτεκτονικός ρυθμός της πόλης είναι κυρίως το μπαρόκ, αλλά διαθέτει και στοιχεία αναγεννησιακής, νεοκλασικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Η Βαλέτα οφείλει το όνομα της στον Μεγάλο Μαγίστρο Ζαν Παρισό ντε λα Βαλέτ, ο οποίος διηύθυνε την άμυνα του νησιού κατά τη διάρκεια της επιδρομής των Οθωμανών το 1565.

Τα φρούρια, τα αμυντικά τείχη, καθώς και οι τάφροι, μαζί με την ομορφιά των μπαρόκ παλατιών, κήπων και εκκλησιών της, οδήγησαν τους μεγαλύτερους των Οίκων των ευγενών της Ευρώπης να αποκαλούν την πόλη Superbissima, δηλαδή «Λαμπρότατη».

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, η Βαλέτα ψηφίστηκε καθολικά ως Πόλη του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού για το 2018, από μια επιτροπή ειδικών, μετά από μια σχετική παρουσίαση του Valletta 2018 Foundation.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ