Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 65. Yellowstone National Park, Ηνωμένες Πολιτείες

Το Yellowstone National Park είναι ένα εθνικό πάρκο, που το μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκεται στην αμερικάνικη πολιτεία Wyoming, αν και εκτείνεται επίσης στη Μοντάνα και το Αϊντάχο.

Ιδρύθηκε από το αμερικάνικο Κογκρέσο την 1η Μαρτίου του 1872 και θεωρείται το πρώτο εθνικό πάρκο στον κόσμο. Είναι διάσημο τόσο για την πλούσια άγρια πανίδα που φιλοξενεί, αλλά και για τα εντυπωσιακά γεωθερμικά χαρακτηριστικά του, που δημιουργούν μαγευτικές φυσικές εικόνες.

Ιθαγενείς Αμερικάνοι έχουν ζήσει στην περιοχή Yellowstone για τουλάχιστον 11.000 χρόνια. Το 1917, η διοίκηση του πάρκου μεταφέρθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Πάρκων. Έκτοτε, εκατοντάδες δομές έχουν κατασκευαστεί και προστατεύονται για την αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία τους, και οι ερευνητές έχουν εξετάσει πάνω από 1.000 αρχαιολογικούς χώρους.

Το Yellowstone National Park εκτείνεται σε μια έκταση 8.983 km2 και περιλαμβάνει λίμνες, φαράγγια, ποτάμια και οροσειρές. Η λίμνη Yellowstone είναι μία από τις μεγαλύτερες σε μεγάλο υψόμετρο λίμνες στη Βόρεια Αμερική και βρίσκεται πάνω από το Yellowstone Caldera, ένα ενεργό ηφαίστειο, το οποίο έχει εκραγεί με τρομερή δύναμη αρκετές φορές τα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια.

Οι ροές λάβας και πετρώματων από τις ηφαιστειακές εκρήξεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης του Yellowstone. Εκατοντάδες είδη θηλαστικών, πουλιών, ψαριών και ερπετών έχουν καταγραφεί στα όρια του πάρκου, συμπεριλαμβανομένων πολλών που είτε είναι σε κίνδυνο ή απειλή. Παράλληλα, τα απέραντα δάση και λιβάδια περιλαμβάνουν μοναδικά είδη φυτών.

Το Yellowstone παρέχει πολλές ευκαιρίες αναψυχής, όπως πεζοπορία, κατασκήνωση, βαρκάδα, ψάρεμα και περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι παρέχουν εύκολη πρόσβαση στις μεγάλες γεωθερμικές περιοχές, καθώς και ορισμένες από τις λίμνες και τους καταρράκτες.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…


101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ