Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 63. Kotor Bay, Μαυροβούνιο

Ένα σημαντικό αξιοθέατο στο Μαυροβούνιο και πόλος έλξης ολοένα και περισσότερων τουριστών είναι ο γραφικός κόλπος, που φιλοξενεί την παραθαλάσσια πόλη Κότορ.

Το παλιό μεσογειακό λιμάνι του Κότορ είναι περικυκλωμένο από ένα εντυπωσιακό τείχος, το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Δημοκρατία της Βενετίας. Οι ενετικές επιρροές είναι φανερές στην αρχιτεκτονική όλης της πόλης.

Πολλοί ονομάζουν τον κόλπο του Κότορ το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά στην πραγματικότητα υπήρξε η φυσική διέξοδος του ποταμού Bokelj από το ψηλό οροπέδιο Orjen.

Ο κόλπος έχει κατοικηθεί από την αρχαιότητα και φιλοξενεί κάποιες καλά διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις. Οι γραφικές πόλεις Κότορ, Risan, Tivat, Perast, Prčanj, Herceg Novi, και Μπούντβα, μαζί με το φυσικό περιβάλλον τους, αποτελούν σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα.

Η θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής με τις πολλές ορθόδοξες και καθολικές χριστιανικές εκκλησίες και τα μοναστήρια, την καθιστά ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της περιοχής.

Η περιοχή του Κότορ συγκαταλέγεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ