Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 73. Μάτσου Πίτσου, Περού

Το Μάτσου Πίτσου είναι μια αρχαία πόλη των Ίνκας, η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 2.430 μέτρων, στη Σιέρρα Βιλκαμπάμπα, στην αριστερή όχθη του παραπόταμου του Βιλκανότα , Ουρουμπάμπα.

Οι περισσότεροι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το Μάτσου Πίτσου χτίστηκε για τον αυτοκράτορα των Ίνκας Pachacuti (1438-1472). Συχνά αναφέρεται ως η «χαμένη πόλη των Ίνκας» και είναι ίσως η πιο γνωστή εικόνα του πολιτισμού τους.

Οι Ίνκας έχτισαν αυτή την πόλη γύρω στο 1450, αλλά αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν έναν αιώνα αργότερα, τη στιγμή της ισπανικής κατάκτησης. Αν και είναι γνωστό σε τοπικό επίπεδο, ήταν άγνωστο στον έξω κόσμο προτού το «ανακαλύψει» ο Αμερικανός ιστορικός Hiram Bingham το 1911 προσελκύοντας τη διεθνή προσοχή. Από τότε, το Μάτσου Πίτσου έχει γίνει ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Τα περισσότερα από τα κτίρια έχουν ανακαινιστεί, προκειμένου να δοθεί στους τουρίστες μια καλύτερη ιδέα για το πώς ήταν πραγματικά. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Το 1981 το Μάτσου Πίτσου ανακυρήχθηκε Ιστορικό Μνημείο του Περού και δυο χρόνια αργότερα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς για την UNESCO. Το 2007 ψηφίστηκε ως ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου σε μια παγκόσμια ψηφοφορία στο Internet.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ