Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 70. Eilean Donan Castle, Σκωτία

Επισκεφθείτε το Eilean Donan, ένα μικρό νησί στο Loch Duich στα Highlands της Σκωτίας. Βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο από το χωριό Dornie και το αξιοθέατο του είναι ένα γραφικό κάστρο, που εμφανίζεται συχνά σε φωτογραφίες, αλλά και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Το Eilean Donan είναι μέρος του Kintail National Scenic Area, ένα από τα 40 στη Σκωτία. Το 2001, το νησί είχε πληθυσμό μόλις ένα άτομο.

Πήρε το όνομα του από τον Donnan των Highlands, έναν Κέλτη άγιο που μαρτύρησε το 617. Ο ίδιος λέγεται ότι έχτισε μια εκκλησία στο νησί, αν και σήμερα δεν υπάρχει κανένα ίχνος της.

Το κάστρο ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα, και έγινε ένα προπύργιο του Clan Mackenzie. Στις αρχές του δέκατου όγδοου αιώνα, οι Mackenzies συμμετείχαν στις εξεγέρσεις των Ιακωβιτών, οι οποίες οδήγησαν στην καταστροφή του κάστρου από τα πλοία της κυβέρνησης το 1719.

Τα σημερινά κτίρια είναι το αποτέλεσμα της ανοικοδόμησης, που έγινε τον 20ο αιώνα από τον αντισυνταγματάρχη John Macrae-Gilstrap.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ