Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

82: Μαναρόλα, Ιταλία

Η Μαναρόλα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ιταλικής Ριβιέρας. Αυτό το γραφικό χωριό προσφέρει εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο. Μόλις ανεβείτε τα στενά δρομάκια και απολαύσετε ένα εσπρέσο σε κάποιο από τα υπαίθρια καφέ θα ξεχαστείτε με το μαγευτικό τοπίο.

Την ιστορία της μαρτυρά η εμβληματική εκκλησία του San Lorenzo, που χρονολογείται από το 1338. Η τοπική διάλεκτος είναι τα Manarolese, μια λίγο διαφορετική από τις άλλες διαλέκτους της κοντινής περιοχή.

Τα παραδοσιακά επαγγέλματα των κατοίκων της ήταν και παραμένουν η αλιεία και το κρασί. Το ντόπιο κρασί, που ονομάζεται Sciacchetrà, είναι ιδιαίτερα γνωστό. Αναφορές από Ρωμαϊκές γραφές αναφέρουν την υψηλή ποιότητα των οίνων που παράγονται στην περιοχή. Τις τελευταίες δεκαετίες, η Μαναρόλα και οι γειτονικές πόλεις έχουν γίνει δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχή περιλαμβάνουν ένα διάσημο μονοπάτι ανάμεσα στη Μαναρόλα και την Ριομαντζόρε (που ονομάζεται Via dell’Amore, «Μονοπάτι της Αγάπης») και μονοπάτια πεζοπορίας σε λόφους και αμπελώνες πάνω από την πόλη. Το κύριο χαρακτηριστικό της πόλης είναι τα σπίτια της που είναι φωτεινά και πολύχρωμα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…


101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ