Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

97. Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Το αξιοθέατο αυτό βρίσκεται πρακτικά σε κάθε τουριστική λίστα του πλανήτη, άρα γιατί να έλειπε από τη δική μας! Το Ταζ Μαχάλ χτίστηκε εξʼ ολοκλήρου από μάρμαρο με διαταγή του Αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν εις μνήμην της νεκρής συζύγου του. Χτίστηκε ανάμεσα στο 1631 και το 1648 στην πόλη Άγκρα, θεωρείται ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον πλανήτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Ταζ Μαχάλ θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο παράδειγμα της αρχιτεκτονικής Mughal, ένα στυλ που συνδυάζει στοιχεία από το ισλαμικό, περσικό, τουρκικό και οθωμανικό τρόπο ανοικοδόμησης.

Το 1983, το Ταζ Μαχάλ προστέθηκε στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Παρόλο που ο λευκός τρούλος του μαρμάρινου μαυσωλείου είναι το πιο γνωστό κομμάτι του Ταζ Μαχάλ, στην πραγματικότητα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μεγαλόπρεπο σύμπλεγμα δομών του.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ