Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας ταξιδέψουν για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

99. Βόρειο Σέλας, Σκανδιναβία

Αν ποτέ σας φέρει ο δρόμος σας στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, και πιο συγκεκριμένα στις σκανδιναβικές χώρες, δεν πρέπει για κανένα λόγο να μη νιώσετε την εμπειρία του Βόρειου Σέλαος. Όσο πιο βόρεια πάτε, τόσο πιο πιθανό είναι να δείτε ένα, οπότε κατευθυνθείτε προς το βορρά! Οι ιδανικότερες τοποθεσίες για το θέαμα αυτό είναι η σουηδική και φινλανδική ενδοχώρα.

Πρόκειται για το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και που παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο βόρειο ημισφαίριο όσο και στο νότιο αποκαλούμενο ανάλογα «Βόρειο Σέλας» και «Νότιο Σέλας».

Το φαινόμενο αυτό είναι από τα ωραιότερα που προσφέρει η Φύση σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις. Η εμφάνιση του Σέλαος, αν και πολύ σπάνια για παραμεσόγειες χώρες, κίνησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων από την αρχαιότητα και ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες. Πρώτος επιστημονικά παρατηρητής του φαινομένου φέρεται ο Αριστοτέλης.

Η λατινική ονομασία του Βορείου Σέλαος είναι «Aurora Borealis». Αντίθετα του νοτίου είναι «Aurora Australis».

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ