Η πόλη – ίνδαλμα των Ηνωμένων Πολιτειών τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό. Η Νέα Υόρκη ή Big Apple, όπως είναι την αποκαλούν οι κάτοικοι της είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Αμερικής.

Πολλοί είναι εκείνοι που την χαρακτηρίζουν πρωτεύουσα του κόσμου και ένα ταξίδι εκεί αποτελεί πραγματική εμπειρία.

Η πόλη με τα χίλια πρόσωπα, που δεν κοιμάται ποτέ έχει το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, τη μεγαλύτερη αίθουσα Θεάτρου και το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα στον κόσμο.

Το άγαλμα της Ελευθερίας δεσπόζει στην νησίδα Liberty Island, στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης και από το 1986 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο ταξιδιώτης θα περπατήσει στο Central Park και τη γέφυρα του Brooklyn και θα κάνει βόλτα στον ποταμό Χάντσον σε ποταμόπλοιο. Ακόμη θα κάνει βόλτα με άλογο μπροστά από το ξενοδοχείο Πλάζα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης και θα σεργιανίσει στα δρομάκια της Chinatown.

Από τα κυριότερα αξιοθέατα είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜΟΜΑ), το Μητροπολιτικό Μουσείο, το Μουσείο του Γκουγκενχάιμ και ο Καθεδρικός ναός στο Riverside.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, να επισκεφθεί τα καταστήματα της 5ης Λεωφόρου και να παρακολουθήσει ένα από τα πολλά θεατρικά σόου στο Broadway, το πιο γνωστό θέατρο του κόσμου.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

newyorkΝέα Υόρκη / ΗΠΑ

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο (1 ευρώ αντιστοιχεί σε 1,17 δολάρια)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 11 ώρες από την Αθήνα και 14 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ