Μεσαιωνικά δρομάκια με παλιά αρχοντικά ναυτικών οικογενειών, γραφικές πλατείες και ένα ιστορικό λιμάνι συναντά κανείς στη Λα Κορούνια.

Η παραθαλάσσια πόλη και η μεγαλύτερη της Γαλικίας βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνιά της Ισπανίας. Η στρατηγική της θέση προσέλκυσε ανά τους αιώνες εκατοντάδες κατακτητές από τους Ρωμαίους έως και τους Κέλτες.

Ο Πύργος του Ηρακλή αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης. Πρόκειται για ένα ρωμαϊκό φάρο, ο αρχαιότερος εν χρήση στον κόσμο που από το 2009 έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.

Βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου ενώνεται ο Ατλαντικός Ωκεανός με τον Βισκαϊκό κόλπο και είναι χτισμένος κατ’ εικόνα του φάρου της Αλεξάνδρειας.

Το ιστορικό κέντρο της Λα Κορούνια βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του μεγάλου λιμανιού. Εκεί μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον ρομανικό ναό του Αγίου Ιακώβου και τα εξαώροφα κτίρια στην Αβενίδα ντα Μαρίνα με τις εντυπωσιακές τζαμαρίες.

Ο ταξιδιώτης μπορεί να ανακαλύψει την αυθεντική «γεύση της πόλης» περπατώντας στην πλατεία της Μαρία Ρίτα με το επιβλητικό δημαρχιακό μέγαρο και στον μικρό, κλειστό κόλπο που φιλοξενεί πλήθος αλιευτικών, τη γνωστή μαρίνα της Γαλικίας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

Λα Κορούνια / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 8 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μαδρίτης και 10 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου, Φρανκφούρτης και Μαδρίτης.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ