Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της χώρας βρίσκεται στη βόρεια επικράτεια της Αυστραλίας.

Ατέλειωτες εκτάσεις με βλάστηση, εντυπωσιακοί υγρότοποι, σπάνια ζώα και προϊστορικές βραχογραφίες συνθέτουν ένα φυσικό παράδεισο έκτασης 4.894.000 στρεμμάτων.

Το Εθνικό Πάρκο Κακαντού έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1981 και έχει περίπου το μέγεθος της Σλοβενίας.

Στα εδάφη του φιλοξενεί το Ράντζερ Ουρανίου ένα από τα πιο παραγωγικά ορυχεία ουρανίου στον κόσμο. Ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει από κοντά τα ενδημικά πουλιά της Αυστραλίας και τα αποδημητικά της Σιβηρίας και της Ιαπωνίας, που περνούν ένα μέρος του χρόνου στον υδάτινο παράδεισο.

Αξίζει να ανακαλύψει κανείς το μεγαλείο της φύσης κάνοντας βαρκάδα στους υδροβιότοπους του Yellow Water Billabong. Το πάρκο φιλοξενεί 280 είδη πουλιών, δύο χιλιάδες είδη φυτών και περισσότερους από 10 χιλιάδες κροκόδειλους.

Το Kakadu είναι ένα ζωντανό πολιτιστικό τοπίο για τους ιθαγενείς πληθυσμούς της Αυστραλίας που είναι ο αρχαιότερος πολιτισμός του πλανήτη. Στο πάρκο μπορεί κανείς να δει από κοντά τις προϊστορικές βραχογραφίες των Αβορίγινων που ορισμένες χρονολογούνται από το 10.000 π.Χ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΑΝΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Εθνικό Πάρκο Κακαντού / Αυστραλία

Διαφορά ώρας: 6,5 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Δολάριο Αυστραλίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,49 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 21 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης και Σιγκαπούρης και 22 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης και Μόσχας.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΑΝΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Προϊστορικές βραχογραφίες των Αβορίγινων

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΑΝΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΑΝΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΑΝΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΑΝΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΑΝΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΑΝΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΑΝΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΑΝΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ