Οι δαντελωτές ακρογιαλιές, τα χαμηλά σπίτια με τα γαλάζια παράθυρα και οι λιθόστρωτες αυλές με τα λουλούδια είναι κάποιες από τις εικόνες που αντικρίζει κανείς στη Σχοινούσα.

Το νησί του Ήλιου έχει δύο οικισμούς, τη Χώρα και τη Μεσσαριά και ανήκει στο σύμπλεγμα των μικρών Κυκλάδων. Συνορεύει με τη Νάξο, την Ηρακλειά, τα Κουφονήσια και την Κέρο και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μικρά νησάκια του Αιγαίου που γεμίζει αξέχαστες αναμνήσεις τον ταξιδιώτη.

Το θαμνώδες φυτό σχίνος ευδοκιμεί σε όλο το νησί χαρίζοντάς του και το όνομα του. Η Σχοινούσα έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 καθώς φιλοξενεί αποδημητικά πουλιά και ενδημικά κυκλαδίτικα φυτά.

Γνωρίστε τις φυσικές ομορφιές της κολυμπώντας στα κρυστάλλινα νερά της, κάνοντας πεζοπορία και ανακαλύπτοντας τα πολλά μυστικά λιμανάκια της. Στη μικρή παραλία Ψιλή Άμμος τα τιρκουάζ νερά και η λευκή άμμος με τις αμμοθίνες δίνουν μια εξωτική αίσθηση στο τοπίο.

Επισκεφθείτε το πανηγύρι του 15αυγουστου της Παναγιάς της Ακαθής και δοκιμάστε τις τοπικές σπεσιαλιτέ όπως η φάβα, το λαδοτύρι και η ξινομυζήθρα.

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ