Εθνικά πάρκα με δάση κωνοφόρων, σμαραγδένιες λίμνες και επιβλητικοί καταρράκτες συνθέτουν μια ιδιαίτερη εικόνα στην Καλιφόρνια.

Στην απέραντη αμερικανική πολιτεία που είναι μεγαλύτερη σε έκταση από την Ιταλία, ο ήλιος λάμπει τουλάχιστον 300 μέρες το χρόνο. Η «χρυσή πολιτεία» όπως είχε χαρακτηριστεί στα μέσα του 19ου αιώνα είχε πυροδοτήσει το λεγόμενο πυρετό του χρυσού.

Οι απέραντες παραλίες της και οι αχανείς έρημοι, οι αμπελώνες της Σάντα Μπάρμπαρα και οι καλλιτεχνικές της σκηνές την έχουν αναδείξει στον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό για όλα τα γούστα.

Το Εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι, στην οροσειρά Σιέρα Νεβάδα είναι ένα από τα ομορφότερα εθνικά πάρκα σε όλο τον κόσμο. Τα απόκρημνα φαράγγια, οι καταρράκτες, οι θεόρατοι γρανιτένιοι βράχοι και τα λιβάδια εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη ενώ στην κοιλάδα μπορεί κανείς να κάνει κάμπινγκ, πεζοπορία και αναρρίχηση.

Με καλλιτεχνικό, μποέμ αέρα και καταπληκτική θέα η πόλη Laguna Beach φιλοξενεί αμμώδεις παραλίες και απομονωμένους ορμίσκους με δελφίνια και φώκιες.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Παλάτι των Καλών Τεχνών στην περιοχή Marina District του Σαν Φρανσίσκο που χρονολογείται από το 1915. Φιλοξενεί εκθέσεις τέχνης ενώ μια μικρογραφία του χτίστηκε στο πάρκο της Ντίσνει στην Καλιφόρνια.

Στη Σάντα Μπάρμπαρα θα συναντήσετε υπέροχες παραλίες, δημοφιλή εστιατόρια και καλλιτεχνικές σκηνές για όλα τα γούστα. Η εντυπωσιακή γέφυρα Bixby Creek Bridge περνά πάνω από ένα αβυσσαλέο χάσμα και προσφέρει αξέχαστη θέα στον ωκεανό.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

kalifo

Καλιφόρνια / ΗΠΑ

Διαφορά ώρας: 10 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο (1 ευρώ αντιστοιχεί σε 1,19 δολάρια)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού για Λος Άντζελες είναι 15 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και 15 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ