Με μακραίωνη ιστορία και μεσογειακή ομορφιά η νήσος Έλβα αποτελεί ένα από τα διαμάντια του Τοσκανικού Αρχιπελάγους της Ιταλίας.

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Ιταλία, μετά τη Σικελία και τη Σαρδηνία, φημίζεται για τα εστιατόρια και τη φιλικότητα των κατοίκων του.

Με μοναδική φυσική ομορφιά και πολιτιστικό πλούτο η Έλβα συνδυάζει πολύχρωμους οικισμούς, παραλίες με κρυστάλλινα νερά και μεσαιωνικά κάστρα. Αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο ενώ παράγει και εξαιρετικό κρασί.

Στην πρωτεύουσα Portoferraio δείτε από κοντά τα παραδοσιακά, επιβλητικά κτίρια χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι.

Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να κάνουν πεζοπορία και ποδηλασία με φόντο ένα μαγευτικό, πολύχρωμο σκηνικό.

Το νησί αποτέλεσε τον τόπο εξορισμού του Ναπολέοντα Βοναπάρτη πριν από διακόσια περίπου χρόνια, που έμεινε εκεί για 9 μήνες και 21 μέρες μέχρι την δραπέτευση του στις 26 Φεβρουαρίου 1815.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

elba

Έλβα / Τοσκάνη

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση για το Μιλάνο είναι 2 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί ταξιδεύετε περίπου δύο ώρες με τρένο για την Τοσκάνη και στη συνέχεια με φέρι μποτ από το Πιομπίνο.

ΕΛΜΠΑ ΤΟΣΚΑΝΗ ΕΛΜΠΑ ΤΟΣΚΑΝΗ ΕΛΜΠΑ ΤΟΣΚΑΝΗ ΕΛΜΠΑ ΤΟΣΚΑΝΗ ΕΛΜΠΑ ΤΟΣΚΑΝΗ shutterstock_501194086 ΕΛΜΠΑ ΤΟΣΚΑΝΗ ΕΛΜΠΑ ΤΟΣΚΑΝΗ