Ίσως είναι η πιο διάσημη παραλία, σε ένα νησί που πολύ μικρή σχέση έχει με το εφήμερο της «διασημότητας». Η Αγία Άννα της Αμοργού είναι το εκθαμβωτικό τοπίο στην ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, αποθεώνοντας στα μάτια όλων όσων είδαν την ταινία, την άγρια κι αυθεντική ομορφιά του νησιού.

Απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από τη Χώρα της Αμοργού και είναι πολύ κοντά στην Παναγία τη Χοζοβιώτισσα. Κρυστάλλινα νερά αντανακλούν τις άγριες όψεις των βράχων ενώ τα βοτσαλάκια της παραλίας φιλοξενούν τα κορμιά που χαλαρώνουν. Τα νερά παίρνουν όλα τα χρώματα από τιρκουάζ μέχρι βαθύ μπλε, και η ατμόσφαιρα της Αμοργού, μαζί με το γνήσιας ομορφιάς τοπίο της, σε συνεπαίρνει.

Η παραλία είναι δημοφιλής κι έτσι, σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθός της, είναι πιθανό τις ώρες αιχμής να μοιράζεστε με πολύ κόσμο την επιθυμία να την επισκεφθείτε. Σε κάθε περίπτωση η συγκοινωνία με τη Χώρα είναι πυκνή- αν και όσοι αγαπούν την πεζοπορία μπορεί να προτιμήσουν να φτάσουν στην Αγία Άννα από το μονοπάτι που ξεκινά στην Κάτω Γειτονιά. Η διαδρομή είναι περίπου μίας ώρας.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΑΜΟΡΓΟΣ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΑΜΟΡΓΟΣ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΑΜΟΡΓΟΣ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΑΜΟΡΓΟΣ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΑΜΟΡΓΟΣ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΑΜΟΡΓΟΣ