Με απέραντες παραλίες με λευκή άμμο, γραφική ατμόσφαιρα και κοραλλιογενείς υφάλους για μοναδικές καταδύσεις το νησί Κουλέμπρα είναι γνωστό όχι για αυτά που έχει, αλλά για αυτά που δεν έχει. Εδώ ο ταξιδιώτης δεν θα βρει πολυτελή ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ.

Θα τον κερδίσει όμως η γαλήνη που προσφέρει η εξωτική, παρθένα φύση και η χαλαρή ατμόσφαιρα των κατοίκων. Σε απόσταση 27 χιλιομέτρων από το Πουέρτο Ρίκο είναι το μικρότερο και πιο ήρεμο από τα νησιά της Καραϊβικής.

Η παραλία Φλαμίνγκο είναι η πιο γνωστή και μαζεύει τόσο τουρίστες όσο και επισκέπτες με τα πεντακάθαρα νερά της να φιλοξενούν έναν πλούσιο υδάτινο κόσμο. Άλλες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η Ταμαρίντο, η Κάρλος Ροζάριο και η Ζόνι. Στην ερημική παραλία Μπράβα που σημαίνει γενναίος στα ισπανικά καλύτερα να απολαύσετε απλά τη θέα καθώς λόγω των ισχυρών ρευμάτων απαγορεύεται το κολύμπι.

Το καταφύγιο άγριων ζώων του νησιού ιδρύθηκε από τον Teddy Roosevelt στις αρχές του 20ου αιώνα και φιλοξενεί σπάνια είδη πτηνών και χελώνες. Σε ένα μικρό και παραδοσιακό αγροτόσπιτο φιλοξενείται η ιστορία του νησιού καθώς και τεχνουργήματα και φωτογραφίες των ανθρώπων της φυλής Taino.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

culebra

Νησί Κουλέμπρα / Πουέρτο Ρίκο

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,15 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Νέας Υόρκης και Σαν Χουάν είναι 27 ώρες από την Αθήνα και 30 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας, Νέας Υόρκης και Σαν Χουάν.

ΝΗΣΙ ΚΟΥΛΕΜΠΡΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΟΥΛΕΜΠΡΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΟΥΛΕΜΠΡΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΟΥΛΕΜΠΡΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΟΥΛΕΜΠΡΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΟΥΛΕΜΠΡΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΟΥΛΕΜΠΡΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

ΝΗΣΙ ΚΟΥΛΕΜΠΡΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ