Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στον Κόλπο Ακρωτηρίου η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου συνδυάζει τον πλούσιο πολιτισμό της με τις ηλιόλουστες ακτές της.

Η Λεμεσός βρίσκεται μεταξύ δύο αρχαίων πόλεων, της Αμαθούντας στα ανατολικά και του Κουρίου στα δυτικά και προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή και πολιτιστική παράδοση.

Οι αμμώδεις παραλίες της, το ιστορικό της κέντρο που ξεκινά από το παλιό λιμάνι και φτάνει ανατολικότερα κατά μήκους της παραλίας, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα ενδιαφέροντα φεστιβάλ εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Η Ακτή του Κυβερνήτου ακριβώς έξω από τη Λεμεσό με σκουρόχρωμη άμμο και λευκούς βράχους, η ακτή Ολυμπίων μήκους 7 χιλιόμετρων και η Λέιντις Μάιλ λίγα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης αποτελούν ιδανικούς, δροσερούς προορισμούς για τις βουτιές σας.

Περπατήστε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης με τα παραδοσιακά παλιά σπίτια και τα μικρά καταστήματα με αναμνηστικά και επισκεφθείτε το Κάστρο της Λεμεσού που χρονολογείται από το 1228 και σήμερα στεγάζει το Μεσαιωνικό Μουσείο.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την αρχαία πόλη του Κουρίου, την ελληνορωμαϊκή πόλη που φιλοξενεί το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη, ένα ναό αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα.

Βορειανατολικά της Λεμεσού βρίσκονται τα λουτρά της Αμαθούντας όπου πραγματοποιούνται και ποδηλατικές διαδρομές για τους λάτρεις της φύσης. Λίγο έξω από την πόλη στέκεται αγέρωχο το Κάστρο του Κολοσσιού, ένα μεσαιωνικό κάστρο που χτίστηκε από τους Φράγκους τον 12ο αιώνα.

Ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται στην Λεμεσό και φιλοξενεί χιλιάδες πουλιά, ιδιαίτερα εντυπωσιακά φλαμίνγκο και γερανούς που βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Στα παραδοσιακά χωρία Όμοδος και Λευκάρα γυρίστε πίσω το χρόνο και δείτε από κοντά τις γιαγιάδες στα καλντερίμια να φτιάχνουν εντυπωσιακές δαντέλες.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

lemesoso

Λεμεσός/ Κύπρος

Διαφορά ώρας:

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 45 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες από τη Θεσσαλονίκη.

ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ