Στα όρια των νομών Ηλείας και Αρκαδίας, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, βρίσκεται η άγνωστη στους πολλούς Νεμούτα. Το χωριό κρύβει ένα από τα πιο όμορφα μέρη σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της περιοχής, δίπλα στο φαράγγι του Ερύμανθου.

Πρόκειται για οκτώ εντυπωσιακούς καταρράκτες με διαφορετικά ύψη, στη ρεματιά του Χαρατσαρίου. Με αφετηρία τη Νεμούτα η διαδρομή περνά μέσα από πανέμορφα τοπία και καταλήγει στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και το ατμοσφαιρικό φαράγγι.

Δημιουργός τους είναι ο ποταμός Ερύμανθος, που πηγάζει από το ομώνυμο βουνό και καταλήγει στον Αλφειό. Στην πορεία τους τα νερά του Ερύμανθου περνούν μέσα από φαράγγια και σχηματίζουν τους καταρράκτες, καθώς το νερό πέφτει ορμητικά για να ενωθεί με τον όγκο υδάτων του Αλφειού.

Οι εικόνες αναζωογονούν και συναρπάζουν τον επισκέπτη που θα φτάσει μέχρι εδώ εξερευνώντας τις άγνωστες στους περισσότερους πτυχές της Ηλείας. Τρεχούμενα νερά, πυκνή βλάστηση, βράχοι σε διάφορους σχηματισμούς και η λυτρωτική επαφή με τη φύση συνθέτουν το σαγηνευτικό ψηφιδωτό αυτού του καλά κρυμμένου μυστικού της ανεξάντλητης πελοποννησιακής γης.

ΝΕΜΟΥΤΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΜΟΥΤΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΜΟΥΤΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΜΟΥΤΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΜΟΥΤΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΜΟΥΤΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΜΟΥΤΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ