Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας, ωστόσο δεν είναι οι μόνοι στην Ελλάδα. Πολλές γωνιές, άλλες γνωστές κι άλλες άγνωστες, υποδέχονται την ορμή των νερών, που σχηματίζουν υπέροχες εικόνες, συνήθως σε πράσινο φόντο.

Πολύ γνωστό είναι επίσης και το φαράγγι Πάντα Βρέχει, στο Καρπενήσι, με το όνομά του να περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει: διαρκώς να πέφτει νερό.

Στη λίστα προσθέστε, μεταξύ άλλων, την Παλαιοκαρυά των Τρικάλων, το Πολυλίμνιο της Μεσσηνίας, τους «νησιώτικους» καταρράκτες στη Σαμοθράκη αλλά και τη Λευκάδα και βεβαίως τους σχεδόν άγνωστους στους πολλούς αλλά εντυπωσιακούς καταρράκτες στα εκθαμβωτικά Θεοδώριανα, στην Ήπειρο.

Φαράγγι Πάντα Βρέχει, Καρπενήσι

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Τα παγωμένα νερά από το βουνό της Καλιακούδας, στην πορεία ένωσής τους με τα νερά του ποταμού Κρικελιώτη, βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού. Εδώ το νερό δεν έχει την ορμή που συνηθίζεται σε έναν καταρράκτη αλλά προκαλεί μια συνεχή «τεχνητή βροχή», εξ ου και το όνομα του φαραγγιού.

Έδεσσα

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑ

Τα τέσσερα ποτάμια που περνούν μέσα από την Έδεσσα σχηματίζουν δώδεκα καταρράκτες. Οι δύο είναι επισκέψιμοι.

Ρόδος, Επτά Πηγές

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΟΔΟΣ ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ

Γάργαρα νερά τρέχουν από τις πηγές όλο το χρόνο και καταλήγουν σε μια μικρή λίμνη.

Παλαιοκαρυά, Τρίκαλα

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Το επιβλητικό γεφύρι της Παλαιοκαρυάς στέκει εκεί από τον 16ο αιώνα, συμπληρώνοντας το εξαιρετικό τοπίο με τους τεχνητούς καταρράκτες.

Πολυλίμνιο, Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου

Νέδα

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΔΑ

Το φαράγγι της Νέδας διασχίζει ο ομώνυμος ποταμός που πηγάζει από τους πρόποδες του Λυκαίου όρους, κοντά στο χωριό Πέτρα,  και μοιράζεται ανάμεσα σε Αρκαδία, Ηλεία και Μεσσηνία. Τα νερά της Νέδας ακολουθούν μια εκπληκτική πορεία για να καταλήξουν στον Κυπαρισσιακό κόλπο, καλύπτοντας διαδρομή 32 χιλιομέτρων.

Καταρράκτες Ορλιάς, Όλυμπος

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΟΡΛΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ

Μέσα στις τόσες ομορφιές του βουνού των Θεών, ο περιηγητής θα αντικρύσει και τους πανέμορφους καταρράκτες της Ορλιάς και θα δροσιστεί στις λίμνες που σχηματίζουν.

Σαμοθράκη

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Πλούσια σε νερά και σχεδόν μεταφυσικά καταπράσινη, η Σαμοθράκη φιλοξενεί ρυάκια και ποτάμια που από το όρος Σάος κατευθύνονται στη θάλασσα. Στο πέρασμά τους σχηματίζουν τις περίφημες «βάθρες», τις φυσικές πισίνες δηλαδή, αλλά και καταρράκτες.

Φαράγγι Δημοσάρι, Λευκάδα

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΥΔΡΙ ΛΕΥΚΑΔΑ

Το ρέμα Δημοσάρι διασχίζει τον κάμπο του Νυδρίου και καταλήγει στη θάλασσα. Στο πέρασμά του το νερό δημιουργεί όαση πράσινου με πυκνή βλάστηση, λίμνες και τον πανέμορφο καταρράκτη στο ψηλότερο σημείο του.

Καταρράκτες Δρυμώνα, Εύβοια

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ

Γεμάτη εκπλήξεις η Εύβοια, επιφυλάσσει και αυτή την υπέροχη εικόνα του καταρράκτη σε εκείνους που επιλέγουν να την εξερευνήσουν. Οι καταρράκτες του Δρυμώνα βρίσκονται στη βόρεια Εύβοια, σε υψόμετρο 620 μέτρων.

Θεοδώριανα, Ήπειρος

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ

Με τα Τζουμέρκα να ρίχνουν την επιβλητική σκιά τους, τα Θεοδώριανα αναδύονται στα μάτια του έκπληκτου ταξιδιώτη ανάμεσα στις βουνοπλαγιές. Το πανέμορφο χωριό της περιβάλλεται από το εκθαμβωτικό ηπειρώτικο τοπίο κι έχει να επιδείξει και τους διπλούς καταρράκτες του, που σχηματίζονται στον ποταμό Άσπρη Γκούρα.