Ολόκληρη η Κεφαλονιά είναι γεμάτη όμορφα και γραφικά μέρη, πράσινα χωριά και κρυστάλλινα νερά. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν το δικό τους μικρό μυστικό σημείο και να περάσουν μέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς σε ένα ονειρικό νησί.

Ένα από τα πολλά και ξεχωριστά μέρη της Κεφαλονιάς είναι το χωριό Άσσος το οποίο βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια της Κεφαλονιάς με τα παραδοσιακά σπίτια και το Κάστρο της Άσσου να μαγεύουν τον επισκέπτη.

Η Άσσος βρίσκεται πολύ κοντά στην πανέμορφη παραλία του Μύρτου και απέχει από το Αργοστόλι περίπου 30 χιλιόμετρα. Αυτό που κάνει το χωριό να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι διατηρεί την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική του στο μεγαλύτερο μέρος του έχοντας παράλληλα ένα μοναδικό φυσικό τοπίο.

Σε αυτή τη γραφική εικόνα ενσωματώνεται το μικρό λιμανάκι της Άσσου που δέχεται χιλιάδες τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Μοναδική και αξέχαστη μένει η θέα σε όποιον ανέβει στο κάστρο για να θαυμάσει το τοπίο. Το κάστρο χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα με σκοπό να προστατεύσει τους κατοίκους από τις πειρατικές επιδρομές ενώ εκεί έγιναν σπουδαίες μάχες για την υπεράσπιση της Κεφαλονιάς και μετά για μερικές δεκαετίες το κάστρο της Άσσου χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος ως φυλακή. Σήμερα παραμένουν μόνο τα ερείπιά του. Κοντά στην περιοχή υπάρχουν επίσης μυστικές, κρυφές παραλίες έτοιμες να τις εξερευνήσουν οι τουρίστες.

Η χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, Άσσος είναι ένας τόπος προικισμένος από τη φύση με πλούσια βλάστηση και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Χρώματα και αρώματα ταξιδεύουν όποιον βρεθεί εκεί και περπατήσει μέσα από τα πέτρινα καντούνια.

Παλιά αρχοντικά και κτήρια σπουδαίας αρχιτεκτονικής συμπληρώνουν το σκηνικό και αφήνουν στον επισκέπτη εικόνες χαραγμένες βαθιά στη μνήμη του μέχρι την επόμενη επίσκεψή του εκεί…

assos1 assos2 assos3 assos4 assos5