Σε μόλις δύο περίπου ώρες από την Αθήνα, μπορεί να βρει κανείς ένα νησί με τη δική του προσωπικότητα και αρχοντιά, ένα μαργαριτάρι στο Σαρωνικό όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν.

Ρομαντικός και γαλήνιος προορισμός είναι ό,τι πρέπει για να περάσετε μερικές ημέρες χαλάρωσης σε ένα νησί με πευκόφυτες πλαγιές και όμορφες ακτές. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι θάλασσας αμέσως μετά τον Ναύσταθμο.

Χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του λόφου, στην πόλη του Πόρου θα συναντήσει κανείς νεοκλασικά οικοδομήματα και εντυπωσιακά αρχοντικά ενώ στο βόρειο μέρος του νησιού βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα. Χαρακτηριστικό επίσης του Πόρου είναι το ιστορικό ρολόι στο κέντρο αλλά και η ιστορική μονή στο νοτιοανατολικό μέρος της Καλαυρίας που χτίστηκε το 18ο αιώνα.

Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του νησιού αλλά και το καταπράσινο τοπίο που δημιουργεί ειδυλλιακές εικόνες αποτελούν τους δύο καλούς λόγους να επισκεφτεί κανείς το νησί ενώ ο ρομαντικός του χαρακτήρας το κάνει επίσης πόλο έλξης για τα ζευγάρια. Πρόκειται μάλιστα για ένα πολύ οργανωμένο από τουριστικής άποψης νησί που προσφέρει στους επισκέπτες όλα όσα χρειάζονται για να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Περπατώντας στα σοκάκια και απολαμβάνοντας την αύρα της θάλασσας, θα ξεχάσουν για λίγο έστω τις έγνοιες της καθημερινότητας, θα απολαύσουν τον καφέ τους έχοντας μια μοναδική θέα και θα φάνε φρέσκο ψάρι στις ψαροταβέρνες του νησιού.

Ο Πόρος αποτελεί μια σταθερή αξία στις αποδράσεις του σαββατοκύριακου και γι’ αυτό έχει φανατικούς επισκέπτες που τον προτιμούν τα καλοκαίρια. Αποπνέει εξάλλου αυτό τον αέρα της γαλήνης και της ηρεμίας που αναζητά ο επισκέπτης ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες και νυχτερινή διασκέδαση.

poros3 poros4 poros5 poros2 poros1