Τη χαρακτηρίζουν ως μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης και όχι άδικα. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Γαλλία και από μόνη της αποτελεί ένα μεγάλο αξιοθέατο καθώς έχει πολλά μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία.

Η πόλη βρίσκεται στο Δρόμο του Κρασιού και αποτελεί την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών όπως λέγεται, ενώ φτάνοντας εκεί ο επισκέπτης θα έρθει αντιμέτωπος με ένα ιδιαίτερο γραφικό μέρος και την παλιά πόλη του Κολμάρ να ξεχωρίζει για το πόσο καλά διατηρημένη είναι. Εξάλλου ακόμη και αν δει κανείς τις φωτογραφίες μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ομορφότερα μέρη της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης.

Περπατώντας κανείς στους δρόμους της πόλης θα δει παραδοσιακά χρωματιστά κτίρια που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Η πόλη ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα μ.Χ και βασιζόμενη στην αμπελοκαλλιέργεια και ευημερεί ως σήμερα έχοντας συνεχώς αυξανόμενο τουρισμό. Επιπλέον εκτός από τον συνεχώς αναπτυσσόμενο τουρισμό της αποτελεί και έδρα σημαντικών εταιρειών.

Δεκαπέντε χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης περνά ο ποταμός Ρήνος και η πόλη συνδέεται με αυτόν μέσω ενός καναλιού, που συνδέει το Ρήνο με τον ποταμό Λάουχ. Το κλίμα της περιοχής είναι και αυτό που εξηγεί τη σχέση της πόλης με τα κρασιά καθώς είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές οι συνθήκες για την καλλιέργεια αμπέλου και έτσι το Κολμάρ αποτελεί το επίκεντρο παραγωγής και διακίνησης των αλσατικών κρασιών.

Ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου ο οποίος αφενός είναι ο μεγαλύτερος ναός στο Κολμάρ, αφετέρου ένας από τους μεγαλύτερους της περιφέρειας του Άνω Ρήνου. Αγάλματα γοτθικής και αναγεννησιακής εποχής και εντυπωσιακά βιτρό συνθέτουν την εικόνα. Η Μικρή Βενετία είναι επίσης ένα σημείο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς και αποτελεί ένα τμήμα της πόλης με παραδοσιακά κτίρια στις όχθες των καναλιών του Λάουχ. Από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο είναι ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς την περιοχή καθώς υπάρχει μεγάλη ανθοφορία και το τοπίο είναι ειδυλλιακό. Οποιαδήποτε πάντως εποχή και αν βρεθεί κανείς εκεί, θα φύγει με μοναδικές εικόνες και αναμνήσεις.

kolmar2 kolmar3 kolmar4 kolmar5 kolmar6