Χαρακτηρίζεται «ξενοδοχείο» αλλά τσεκ ιν δεν μπορούσες να κάνεις. Επειδή το εντυπωσιακό «L’Albergo Diurno Metropolitano», κατασκευασμένο μεταξύ 1923 και 1925 προσέφερε όλες τις ανέσεις που θα μπορούσε κανείς να επιθυμήσει σε ένα σημερινό ξενοδοχείο εκτός από… δωμάτιο ύπνου! Για το λόγω αυτό ήταν γνωστό ως «ξενοδοχείο ημέρας».

Ο υπόγειος χώρος, κάτω από την Piazzale Venezia του Μιλάνου δεν είναι σήμερα ανοιχτό στο κοινό αλλά οι φωτογραφίες του, με όλο το εγκαταλελειμμένο art nouveau μεγαλείο του, αποκαλύπτουν το πώς πρέπει να ήταν τον καιρό που λειτουργούσε.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ήταν ανοιχτό από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ καθημερινά και είχε σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Piero Portaluppi ως χώρος ανάπαυσης και αναζωογόνησης για τους επισκέπτες της πόλης- και εκείνου που ήθελαν ένα χώρο να καταλύσουν και να ξεχωριστούν μέχρι να κάνουν… τσεκ ιν στο «κανονικό» ξενοδοχείο τους.

Το L’Albergo διέθετε πολλές εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών μεγάλα άνετα lounge, δημόσια λουτρά, σπα, κομμωτήριο κυριών και κουρεία για τους κυρίους, σαλόνι για μανικιούρ και υπηρεσίες σιδερώματος και καθαρισμού ρούχων. Οι επισκέπτες μπορούσαν επίσης να βρουν τον Τύπο της εποχής, λούστρους, πάρκινγκ για δίκυκλα, ταξιδιωτικά γραφεία και κατάστημα με φωτογραφικά είδη- όλα στον χώρο 1200 τετραγωνικών μέτρων.

Οι περισσότερες από τις εγκαταστάσεις έκλεισαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80 αλλά παρέμειναν σε λειτουργία τα… κουρεία. Ο τελευταίος κουρέας Carmelo Aiello κράτησε το μαγαζί του ανοιχτό έως το 2003 μέχρι που του έκαναν έξωση.

kaosuryt1 kaosuryt2 kaosuryt3 kaosuryt4 kaosuryt5 kaosuryt6 kaosuryt7