Οι Σέρρες και η λίμνη Κερκίνη είναι ένας διαφορετικός, όμορφος φθινοπωρινός και χειμερινός προορισμός που αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας. Ωστόσο την ομορφιά της μπορείτε να γνωρίσετε όλες τις εποχές του χρόνου.

Η τεχνητή λίμνη Κερκίνη αποτελεί έναν ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών, ενώ απέχει 80 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 35 χιλιόμετρα από τις Σέρρες.

kerkinh1

Παρά το γεγονός ότι η λίμνη είναι τεχνητή, η ομορφιά της είναι απολύτως φυσική και ξεχωριστή. Τα νερά, τα νούφαρα, τα πουλιά, οι πελεκάνοι και τα άλλα ζώα συνθέτουν μια υπέροχη εικόνα που αξίζει κανείς να γνωρίσει από κοντά. Στην περιοχή της Κερκίνης βρίσκουν καταφύγιο πολλά ζώα όπως το τσακάλι, ο λύκος, η αγριόγατα, η βίδρα, η νυφίτσα, το ζαρκάδι, ο λαγός, το αγριογούρουνο. ενώ πλούσια είναι επίσης και η ιχθυοπανίδα, αφού υπάρχουν 30 είδη ψαριών με κυριότερα τα χέλια.  Στην περιοχή γύρω από τη λίμνη έχουν καταγραφεί περίπου 300 είδη πουλιών. Υπάρχουν και πολλά σπάνια αρπακτικά όπως ο χρυσαετός, ο βασιλαετός και ο πετρίτης, ενώ η περιοχή αποτελεί μοναδικό πεδίο έρευνας σχετικά με τους υγρότοπους και τη διαχείριση τους.

kerkinh2

Η περιοχή της λίμνης Κερκίνης είναι ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες και όσους θέλουν να έρθουν πιο κοντά με τη φύση και να γνωρίσουν σπάνια είδη ζώων και φυτών. Έτσι αν αγαπάτε την εναλλακτική μορφή τουρισμού και την οικολογία η περιοχή είναι ιδανική για εσάς. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια η Κερκίνη γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα θέλουν να γνωρίσουν τις ομορφιές της. Αν πετύχετε ομίχλη σίγουρα θα δείτε από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες ενώ αν πάτε καλοκαίρι θα τη δείτε να αστράφτει στον ήλιο.

kerkinh3

Στην περιοχή θα συναντήσετε φιλόξενους κατοίκους έτοιμους να σας γνωρίσουν αυτό τον οικοπαράδεισο και να σας μυήσουν στα μυστικά της περιοχής. Στη γύρω περιοχή θα βρείτε παραδοσιακούς ξενώνες ενώ αν επιλέξετε τις Σέρρες ως ορμητήριο έχετε επίσης πολλές επιλογές. Για τους λάτρεις της γαστρονομίας μην παραλείψετε να φάτε καβουρμά αλλά και τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και τα άλλα αγνά παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

kerkinh4 kerkinh5 kerkinh6 kerkinh7