Επειδή το ταξίδι σε αυτά τα μέρη είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο, τουλάχιστον μπορούμε να «ταξιδεύουμε» μέσα από φωτογραφίες!

Δείτε 10 εκπληκτικά πλωτά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο…

1. Νησιά Cocoa, Μαλδίβες

plwtaxenodoxeia1

Απλό αλλά εκλεπτυσμένο, σύγχρονο και εντυπωσιακό αυτό το πλωτό ξενοδοχείο στις Μαλδίβες έχει 33 σουίτες των οποίων η πολυτέλεια δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου καταλύματος στις Μαλδίβες! Οι ξύλινοι διάδρομοι που «πατούν» πάνω στο νερό ενώνουν τα διασκορπισμένα πολυτελή δωμάτια κάνοντας μια μοναδική διαδρομή στη λιμνοθάλασσα. Το κάθε δωμάτιο έχει ιδιωτική βεράντα για βουτιές στα καταγάλανα νερά.

2. Punta Caracol Acqua Lodge, Παναμάς

plwtaxenodoxeia2

Πρόκειται για ένα μαγευτικό καταφύγιο πάνω στο νερό, χτισμένο σε μια κοραλλιογενή χερσόνησο στον Παναμά. Το πλωτό ξενοδοχείο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τη φύση και προσφέρει στους επισκέπτες ηρεμία, αλλά κι όλες τις παροχές. Ωστόσο όσοι σκοπεύουν να το επισκεφτούν πρέπει να ξέρουν ότι θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, καθώς είναι από τα ακριβότερα παγκοσμίως.

3.  Float House River Kwai Resort, Ταϋλάνδη

plwtaxenodoxeia3

Το πλωτό «Σπίτι του Ποταμού» φαίνεται σαν να επιπλέει πάνω στο διάσημο Khwae Noi στην Ταϊλάνδη και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Οι 18 βίλες είναι κατασκευασμένες από μπαμπού και ξύλο teak και προσφέρουν μια πραγματικά παραδοσιακή ταϊλανδέζικη εμπειρία. Υπάρχουν πολλές εκδρομές που μπορεί να κάνει κανείς στην περιοχή, ακόμη και βόλτα με ελέφαντες.

4. Aria Amazon, Περού

plwtaxenodoxeia4

Το συγκεκριμένο κατάλυμα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία για μια κρουαζιέρα στον Αμαζόνιο πάνω σε πλωτό ξενοδοχείο 45 μέτρων. Σχεδιασμένο από γνωστό αρχιτέκτονα του Περού, το ξενοδοχείο είναι ένα φιλόξενο κρουαζιερόπλοιο που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 32 επιβάτες, συν το πλήρωμα. Το μοναδικό ξενοδοχείο με τις 16 σουίτες προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να παρατηρήσει κανείς τα θαύματα της περιοχής του Αμαζονίου στο Περού μέσα από μια ανεμπόδιστη οπτική γωνία.

5. Meridien Bora Bora, Γαλλική Πολυνησία

plwtaxenodoxeia5

Μόλις 9 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Μπόρα Μπόρα στη Γαλλική Πολυνησία  το ξενοδοχείο βρίσκεται σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο και διαθέτει πολυτελή μπανγκαλόου χτισμένα κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Πολλά από τα δωμάτια, μάλιστα, έχουν και γυάλινο δάπεδο για να βλέπει κανείς το βυθό και τα σπάνια πολύχρωμα ψάρια. Το ξενοδοχείο βρίσκεται μόλις 240 χιλιόμετρα από την Ταϊτή, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολύ γνωστά αξιοθέατα.

6. Manta Resort, Ζανζιβάρη

plwtaxenodoxeia6

Πρόκειται για μια σουίτα τριών ορόφων που επιπλέει μέσα στη θάλασσα και μπορεί να υπερηφανεύεται για το… βυθισμένη υπνοδωμάτιο, το οποίο περιβάλλεται από παράθυρα για να βλέπει κανείς την τροπική ζωή της θάλασσας! Βρίσκεται στο τροπικό νησί Πέμπα στη Ζανζιβάρη και φαίνεται από μακριά μόνο η κορυφή με τους δύο ορόφους, καθώς το υπόλοιπο είναι υποθαλάσσιο, 4 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού! Πραγματικά εντυπωσιακό!

7. Πλωτό ξενοδοχείο με Catamaran, Σερβία

plwtaxenodoxeia7

Ένα μοντέρνο ξενοδοχείο για όσους θέλουν έναν διαφορετικό πολυτελή ταξιδιωτικό προορισμό. Το πλωτό ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από μια εταιρεία με γιοτ και μια αρχιτεκτονική εταιρεία στη Σερβία και μπορεί να «σαλπάρει» σε ποτάμια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για καταμαράν που μπορούν να αποκολληθούν από το ξενοδοχείο δημιουργώντας σουίτες μέσα στο νερό και πλωτές εξέδρες. Είναι μια διασταύρωση ανάμεσα σε σκάφος και πολυτελές ξενοδοχείο!

8. King Pacific Lodge, Καναδάς

plwtaxenodoxeia8

Στην καρδιά της καναδικής άγριας φύσης βρίσκεται ένα πολυτελές καταφύγιο το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο με υδροπλάνο. Ανοιχτό από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, το πλωτό οίκημα περιβάλλεται από αιωνόβια δέντρα κέδρων μέσα στην άγρια φύση. Η διαμονή αποτελεί μοναδική εμπειρία, καθώς οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν φάλαινες, όρκες, θαλάσσια λιοντάρια, μαύρες αρκούδες, και, φυσικά, τη σπάνια λευκή αρκούδα.

9. Six Senses, Μαλδίβες

plwtaxenodoxeia9

Το Six Senses είναι το μόνο θέρετρο στο σχεδόν ανεξερεύνητο Laamu στις Μαλδίβες, βαθιά στον Ινδικό Ωκεανό. Το πλωτό νησί-ξενοδοχείο διαθέτει εξαιρετική φυσική ομορφιά, λευκή άμμο, πλούσια τροπική βλάστηση και κρυστάλλινα νερά. Το πολυτελές θέρετρο στις Μαλδίβες είναι ένας πλωτός παράδεισος με βίλες που περικλείονται από φοίνικες και τροπικά φυτά!

10. Amazon Jungle Palace, Βραζιλία

plwtaxenodoxeia10

Το πλωτό Amazon Jungle Palace είναι το πρώτο οικολογικό και πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στο τροπικό δάσος της Βραζιλίας. Βρίσκεται στον ποταμό Negro, 10 μίλια μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο. Το συγκρότημα διαθέτει 65 διαμερίσματα και είναι ένα από τα λίγα ξενοδοχεία στη ζούγκλα του Αμαζονίου που έχει ένα σύγχρονο σύστημα επεξεργασίας νερού και συλλογής των απορριμμάτων. Άγρια φύση και πολυτέλεια…