Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο, αξιοθέατα, μνημεία ή ακόμη και ολόκληρες πόλεις που έχουν χαρακτηριστεί για την καλοτυχία τους και μάλιστα εκατοντάδες τουρίστες συρρέουν εκεί για να «κλέψουν» λίγη από την μαγική χρυσόσκονη!

Η βρετανική Telegraph παρουσιάζει τα 13 πιο τυχερά μέρη του κόσμου για όποιον ενδιαφέρεται να τα επισκεφτεί!

1. Romford

tyxeramerh1

Η όχι και τόσο λαμπερή πόλη στο Ανατολικό Λονδίνο, το Romford λέγεται ότι είναι η πιο τυχερή πόλη της Βρετανίας, με το μεγαλύτερο αριθμό νικητών σε τυχερά παιχνίδια (πάνω από 50.000 λίρες ανά κάτοικο). Από το Νοέμβριο του 2014, 414 άτομα στην περιοχή του Romford έχουν κερδίσει όχι απλώς μεγάλα αλλά πολύ μεγάλα ποσά.

2. Άγαλμα της Ιουλιέτας, Βερόνα

tyxeramerh2

Το χέρι της Ιουλιέτας πάνω στο στήθος της λένε ότι φέρνει τύχη και γι’ αυτό έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο τυχερά σημεία του κόσμου. Το άγαλμα βρίσκεται στην αυλή του γνωστού ως «Σπιτιού της Ιουλιέτας» στη Βερόνα. Η φήμη του έχει μεγαλώσει τόσο ώστε οι Αρχές να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να φτιάξουν ένα αντίγραφο και το αυθεντικό να μεταφερθεί σε μουσείο.

3. Ο τάφος του Victor Noir, Παρίσι

tyxeramerh3

Ο τάφος του γάλλου δημοσιογράφου -που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το 1870 σε μια μονομαχία με τον Pierre Bonaparte, ανιψιό του Ναπολέοντα- έχει γίνει κάτι σαν σύμβολο γονιμότητας λόγω απλώς του γεγονότος ότι έχει μια αξιοσημείωτη… διόγκωση. Οι γυναίκες συρρέουν στο νεκροταφείο για να τρίψουν το σημείο και να τους φέρουν τύχη για ένα παιδί.

4. Petrinja, Κροατία

tyxeramerh4

Ένα από τα πιο τυχερά μέρη στον κόσμο είναι η πόλη του Frano Selak, η πόλη που ζει ένας από τους πιο τυχερούς ανθρώπους του κόσμου. Ο Selak λέγεται ότι έχει εξαπατήσει τον θάνατο επτά φορές από αεροπορικά δυστυχήματα μέχρι σοβαρά τροχαία. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι κέρδισε το λαχείο το 2003.

5. II Porcellino, Φλωρεντία

tyxeramerh5

Αυτό το χάλκινο γλυπτό από τον Pietro Tacca βρίσκεται στο Mercato Nuovo στη Φλωρεντία. Οι επισκέπτες τρίβουν το ρύγχος του αγριόχοιρου γιατί έτσι λένε ότι θα ξαναγυρίσουν κάποια στιγμή στη Φλωρεντία, μια παράδοση που χρονολογείται τουλάχιστον από το 1766.

6. Γλυπτό Crazy Girls, Λας Βέγκας

tyxeramerh6

Οι επισκέπτες του Λας Βέγκας νιώθουν συχνά την ανάγκη για λίγη τύχη και τι καλύτερο από το γλυπτό με τα τρελά κορίτσια! Από τελεί το τυχερό σημείο όσων παίζουν τυχερά παιχνίδια αφού το επισκέπτονται πριν πάνε να παίξουν. Πολλές φορές μάλιστα… χαϊδεύουν το άγαλμα για να τους φέρει τύχη.

7. Fontanta Di Trevi, Ρώμη

tyxeramerh7

Από τα πιο γνωστά τυχερά αξιοθέατα παγκοσμίως είναι το σιντριβάνι της Fontana Di Trevi στη Ρώμη. Η παράδοση λέει ότι οι επισκέπτες πρέπει να ρίξουν ένα νόμισμα πίσω από την πλάτη τους μέσα στο σιντριβάνι για καλή τύχη. Λένε ότι πάνω από 3.000 ευρώ ρίχνονται κάθε μέρα.

8. Blarney Stone, Ιρλανδία

tyxeramerh8

Φιλώντας το Blarney Stone, μια ασβεστολιθική πλάκα στο Blarney Castle, περίπου πέντε μίλια από το Κορκ της Ιρλανδίας, λέγεται ότι αποκτάς τύχη και κάποιο δώρο. Εκατομμύρια επισκέπτες το έχουν κάνει, συμπεριλαμβανομένων των Μικ Τζάγκερ και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

9. Charging Bull, Νέα Υόρκη

tyxeramerh9

Οι όρχεις του ταύρου που καλλιτέχνησε ο Arturo Di Modica στην οικονομική περιοχή του Μανχάταν παραδοσιακά τρίβονται από τους περαστικούς για καλή τύχη. Αρκεί όπως λένε και μια φωτογραφία. Ένα αντίγραφο αυτού υπάρχει και στη Σαγκάη.

10. «Τρύπα του Εξαδάχτυλου», Αγία Σοφία

tyxeramerh10

Πρόκειται για την περίφημη «τρύπα του Εξαδάχτυλου» που υπάρχει πάνω σε μια κολόνα στο εσωτερικό του ναού. Σύμφωνα με το μύθο, αν βάλετε εκεί το δάχτυλό σας και το γυρίσετε, η ευχή σας θα πραγματοποιηθεί!

11. Άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, Πράγα

prag1

Αγγίζοντας αυτό το άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, είναι -όπως και με το Porcellino στη Φλωρεντία – ένας τρόπος να εξασφαλίσει κάποιος την ασφαλή επιστροφή του στην πόλη. Το άγαλμα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου λέγεται ότι σκοτώθηκε το 1383.

12. Schöner Brunnen, Νυρεμβέργη

brun

Αυτή το μνημείο του 14ου αιώνα στην κύρια αγορά της Νυρεμβέργης διαθέτει δύο δαχτυλίδια από ορείχαλκο και στις δύο πλευρές του. Όταν κάποιος τα στριφογυρνάει πιστεύεται ότι αποκτά καλή τύχη.

13. Τύχη, Wisconsin

luckwiscons

Αυτή η μικρή πόλη στο Polk County στις ΗΠΑ είναι ένα από τα πολλά σημεία που ονομάζονται «Τύχη» και θεωρείται ότι φέρνει τύχη. Υπάρχει μια «τύχη» στη Βόρεια Καρολίνα, μια τυχερή λίμνη στη Φλόριντα, και ένα τυχερό σημείο με το ίδιο όνομα στη Νότια Γεωργία.