Το χριστουγεννιάτικο κλίμα κατακτά ακόμη και τους μεγαλύτερους, διεθνείς, εμπορικούς κολοσσούς, βάζοντάς τους στο «τρυπάκι» του ανταγωνισμού για την πιο εντυπωσιακή, εορταστική βιτρίνα παγκοσμίως.

Παρακάτω θα δείτε τις πέντε από τις πιο εντυπωσιακές, εορταστικές βιτρίνες στον κόσμο, με θεματική και concept που θα ζήλευε και ο πιο ευρηματικός σκηνογράφος!

Galeries Lafayette, Παρίσι

@Galeries Lafayette

Γνωστό τοις πάσι για το άκρως εντυπωσιακό και επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο εσωτερικό του, το εμπορικό κέντρο Galeries Lafayette στο Παρίσι, μοιάζει το ίδιο λαμπερό και φανταχτερό και από την εξωτερική του όψη.

Αυτήν την εορταστική περίοδο το γαλλικό πολυκατάστημα παρουσιάζει το «La Fabrique Des Reves» (Το εργοστάσιο των ονείρων), με κάθε μία από τις 11 βιτρίνες του να είναι πιο ονειρική και λαμπερή από την άλλη.

Selfridges, Λονδίνο

Από τα πιο χαρακτηριστικά εμπορικά κέντρα στη βρετανική πρωτεύουσα, το Selfridges έβαλε σε χριστουγεννιάτικο κλίμα τους κατοίκους του Λονδίνου, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των βιτρινών του είναι εμπνευσμένη από τους θρύλους της ροκ εν ρολ μουσικής σκηνής και φέρει τον τίτλο «Selfridges Rocks Christmas». Έτσι, εικόνες με πούλιες, γυαλιστερές δερμάτινες επιφάνειες και πολύ ανδρόγυνο στυλ πρωταγωνιστούν σε αυτές.

Tiffany & Co., Νέα Υόρκη

Οι χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του κοσμηματοπωλείου- συμβόλου της περίφημης 5ης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη, αποτίνουν φόρο τιμής στον εμβληματικό καλλιτεχνικό διευθυντή (είχε δημιουργήσει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές βιτρίνες στην πόλη) του κοσμηματοπωλείου κατά την δεκαετία του ’60, Gene Moore.

Από τις πιο ευφάνταστες που παρατηρούμε στα χαρακτηριστικά μπλε κουτιά του Tiffany & Co., ο φούρνος με μπισκότα σε σχήμα gingerbread στολισμένα με εκθαμβωτικά κοσμήματα που η κάθε γυναίκα θα ήθελε να αποκτήσει.

Brown Thomas, Δουβλίνο

Το πολυτελές ιρλανδικό κατάστημα εμπνεύστηκε από τα μιούζικαλ του Θεάτρου Μπρόντγουεϊ και τη χρυσή εποχή του Χόλυγουντ, παρουσιάζοντας στις βιτρίνες του τη θεματική «It’s Showtime». Κάθε μία από τις οκτώ βιτρίνες του καταστήματος, λοιπόν, παρουσιάζει και μία διαφορετική σκηνή, όπως εκείνη που είναι εμπνευσμένη από το Moulin Rouge.

Harrods, Λονδίνο

@Harrods

Αν ένα εμπορικό κέντρο στο Λονδίνο έχει συνδυαστεί στο μυαλό όλων με τα Χριστούγεννα, αυτό δεν είναι άλλο από το Harrods. Το πολυφωτογραφημένο, εμβληματικό κτήριο όπου στεγάζεται επί του διάσημου δρόμου Brompton κάθε χρόνο στολίζεται με έμπνευση και φαντασία, δημιουργώντας κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες βιτρίνες παγκοσμίως.

Η φετινή θεματική αφορά στις διάφορες τελετουργίες που λαμβάνουν χώρα σε ένα σπίτι κατά την εορταστική περίοδο, όπως η προετοιμασία του εορταστικού γεύματος.