Η πιο πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο ήταν κάποτε ένα μικρό ψαροχώρι του 12ου αιώνα, που ίδρυσε η φυλή Έντο.

Χτισμένο στην ανατολική πλευρά του νησιού Χονσού της Ιαπωνίας, το Τόκιο είναι η πρωτεύουσα της χώρας και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 12 εκατομμύρια κατοίκους.

Εκεί βρίσκεται το αυτοκρατορικό παλάτι, η οικία της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας και η έδρα της ιαπωνικής κυβέρνησης. Η ιδιαιτερότητα της πόλης έγκειται στο γεγονός ότι αποτελείται από 23 «ειδικές γειτονιές», δηλαδή συνυπάρχουν εκεί πολλές μικρές πόλεις και συνοικίες με αυτόνομη διαχείριση και νόμους.

Η πρωτεύουσα το βράδυ μετατρέπεται σε μια σουρεαλιστική πόλη με φώτα νέον και γεμάτα μπαρ. Η κρεμαστή γέφυρα του Ουράνιου Τόξου ενώνει τις περιοχές Shibaura Pier και Minato και το μήκος της ανέρχεται σε 789 μέτρα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, το παλαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ιαπωνίας που χρονολογείται από το 1872. Ακόμη, μπορεί να απολαύσει τη θέα της πόλης από το παρατηρητήριο στην κορυφή του Roppongi Hills, όπου βρίσκεται ο πύργος του Τόκιο.

Το φαντασμαγορικό φεστιβάλ Sanja Matsuri πραγματοποιείται το Μάιο και γιορτάζει την γιορτή της φύσης την άνοιξη, ιδιαίτερα στην περιοχή Asakusa και στο βουδιστικό ναό του 7ου αιώνα Sensoji. Μια βόλτα στα πάρκα και τους κήπους της πόλης αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία κυρίως στους Shinjuku Gyoen National Garden και Imperial Palace East Gardens.

Το Τόκιο αποτελεί ακόμη έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς καθώς τα εστιατόρια του έχουν τα περισσότερα αστέρια Michelin παγκοσμίως.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΤΟΚΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

Τόκιο / Ιαπωνία

Διαφορά ώρας: 6 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Γεν Ιαπωνίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 132 Γεν)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 15 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 15 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης.

ΤΟΚΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΚΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΚΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΚΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΚΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΚΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΚΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΟΚΙΟ ΙΑΠΩΝΙΑ