Μια πόλη ζωντανή με πλούσια ιστορία, περίφημη κουζίνα και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Η Μαδρίτη είναι όλα αυτά και πολλά παραπάνω γοητεύοντας τους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Είναι χτισμένη στο κέντρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες και σε υψόμετρο 646 μέτρων. Η πρωτεύουσα της Ισπανίας χαρακτηρίζεται από ατμόσφαιρα εποχής με μεγαλόπρεπα κτίρια και μεσογειακή ζωντάνια.

Θεωρείται το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Ιβηρικής χερσονήσου και φιλοξενεί μερικές από τις πιο σημαντικές συλλογές έργων τέχνης στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το μουσείο της Βασίλισσας Σοφίας, το Palacio Real, το El Escorial και το Μουσείο Πράδο θα ενθουσιάσουν κάθε φιλότεχνο.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την πλατεία Μαγιόρ που διαθέτει ομοιόμορφη αρχιτεκτονική, παρόμοια με την Place des Vosges του Παρισίου και την πλατεία του Κολόμβου, που φιλοξενεί το ομώνυμο άγαλμα, το οποίο κοιτάει προς την κατεύθυνση του νέου κόσμου.

Μπροστά από την πλατεία βρίσκεται το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο της Ισπανίας και η εθνική βιβλιοθήκη. Στην Plaza de Toros de Las Ventas βρίσκεται το σπίτι της ταυρομαχίας, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη αρένα της χώρας.

Στην Πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ στην αλλαγή του χρόνου το διάσημο καμπαναριό της χτυπάει 12 φορές. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι και οι τουρίστες είναι συγκεντρωμένοι εκεί και τρώνε ένα σταφύλι σε κάθε χτύπο της καμπάνας, που μετράει τους μήνες του χρόνου που έφυγε.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΜΑΔΡΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑΜαδρίτη / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.

ΜΑΔΡΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΜΑΔΡΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΜΑΔΡΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ