Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου απλώνεται στις όχθες του Τάμεση και αποτελεί κορυφαίο προορισμό για κάθε ταξιδιώτη.

Το Λονδίνο, ένας από τους πιο δημοφιλείς και κοσμοπολίτικους προορισμούς και γενέτειρα της ποπ και πανκ κουλτούρας ικανοποιεί ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα. Με πληθώρα μνημείων ο επισκέπτης θα χρειαστεί αρκετές μέρες για να πάρει μια γεύση αυθεντικής βρετανικής κουλτούρας.

Η Βασιλική Ακαδημία Τεχνών, η γκαλερί μοντέρνας τέχνης Tate Modern, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και η Πινακοθήκη της Βασίλισσας είναι απαραίτητες στάσεις για τους λάτρεις της τέχνης.

Στα κλασικά αξιοθέατα συγκαταλέγονται τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο Πύργος του Λονδίνου, το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Madame Tussaud’s, το Big Ben, η Πλατεία Τραφάλγκαρ και το Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ.

Πέρα από τους συνήθεις προορισμούς αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Νότινγκ Χιλ και την Οικία Καρόλου Ντίκενς, όπου έζησε ο συγγραφέας και έγραψε μέρος του Όλιβερ Τουίστ. Στην περιοχή του Camden το γραφικό Κανάλι του Regent ενδείκνυται για βόλτες με το καραβάκι και στάσεις στα vintage μαγαζιά του Stables Market.

Οι λάτρεις του Χάρι Πότερ θα ζήσουν από κοντά τη μαγεία στα αυθεντικά σκηνικά της Warner Bros με τη Μεγάλη Αίθουσα του Χόγκουαρτς και κοστούμια και αντικείμενα από τις ταινίες. Ένα ιδιαίτερο θεματικό μουσείο βρίσκεται στη Baker Street. Πρόκειται για το Μουσείο του δημοφιλούς βρετανού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς.

Το Πάρκο Battersea βρίσκεται στην όχθη του ποταμού, στο Wandsworh του Δυτικού Λονδίνου και ένα μικρό τμήμα του ανακαινίστηκε για να θυμίζει παλιό αγγλικό κήπο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Λονδίνο / Αγγλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Λίρα (1,18 ευρώ)

Απόσταση: H διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

ΛΟΝΔΙΝΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ