Ένας λαβύρινθος με λιθόστρωτα σοκάκια και επιβλητικά πέτρινα σπίτια καλωσορίζουν τον επισκέπτη στο χωριό Menerbes.

Με φόντο την υπέροχη φύση της Προβηγκίας, το χωριό προσφέρει μαγευτική θέα στους ατελείωτους αγρούς με το άρωμα της λεβάντας. Είναι χτισμένο πάνω σε μια κορυφή λόφου στα βουνά Luberon, στους πρόποδες των γαλλικών Άλπεων.

Ιστορία, τέχνη, κρασί και… τρούφες συμπυκνώνουν την ουσία του μικρού αλλά ιδιαίτερου χωριού. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο τιρμπουσόν, στον αμπελώνα Domaine de la Citadelle, δημιούργημα του Yves Rousset-Rouard του παραγωγού της γνωστής ερωτικής ταινίας Εμμανουέλα.

Το μουσείο φιλοξενεί τιρμπουσόν από τον 19ο αιώνα σε σχήμα ακόμη και φαλλού ενώ κάποια έχουν φτιαχτεί από σφαίρες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο χωριό βρίσκονται τα ερείπια του Chateau de Lacoste, η κατοικία του διαβόητου Μαρκησίου Ντε Σαντ, συγγραφέα και φιλόσοφου με ηδονιστικές και αθεϊστικές θεωρήσεις.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

menerbesxa

Menerbes / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα για την Τουλούζη και 9 ώρες από τη Θεσσαλονίκη για την Τουλούζη μέσω Άμστερνταμ. Από την Τουλούζη φτάνετε οδικώς στο χωριό Menerbes σε 4 ώρες και 5 λεπτά. MENERBES ΓΑΛΛΙΑ MENERBES ΓΑΛΛΙΑ MENERBES ΓΑΛΛΙΑ MENERBES ΓΑΛΛΙΑ MENERBES ΓΑΛΛΙΑ MENERBES ΓΑΛΛΙΑ MENERBES ΓΑΛΛΙΑMENERBES ΓΑΛΛΙΑ