Τα φουτουριστικά κτίρια διαδέχονται ιστορικές κατοικίες σε μια αρχιτεκτονική αρμονία που συναντά κανείς έντονα στο Αϊντχόφεν. Μια από τις νεότερες πόλεις της Ολλανδίας βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Βέλγιο.

Τα αδέρφια Gerard και Anton Philips ίδρυσαν εκεί το 1891 το εργοστάσιο τους και έως σήμερα η πόλη αποτελεί έδρα της εταιρίας ηλεκτρονικών Philips.

Η πόλη αποτελεί το κέντρο της τεχνολογίας του ολλανδικού νότου και είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ποδοσφαιρική της ομάδα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το υπαίθριο Ιστορικό Μουσείο και το Μουσείο με τα εκθέματα, που παρουσιάζονται στο κοινό μέσα από ειδικά διαμορφωμένα παράθυρα.

Το εντυπωσιακό κτίριο Ιβόλουον σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου κατασκευάστηκε το 1966 και λειτουργούσε ως μουσείο τεχνολογίας μέχρι το 1989.

Τα καταπράσινα πάρκα της και οι εντυπωσιακοί δημόσιοι κήποι την έχουν κατατάξει στην πεντάδα με τις πιο πράσινες πόλεις της Ολλανδίας. Η πόλη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργειακή πολιτική και την αισθητική, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τα κτίρια της.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

aintxofen

Αϊντχόφεν / Ολλανδία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση από Αθήνα διαρκεί 3 ώρες και 20 λεπτά και από Θεσσαλονίκη 9 ώρες μέσω Μονάχου.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ