Ο χρόνος σε αυτόν τον ιστορικό τόπο φαίνεται να έχει σταματήσει. Η γραφική παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό χρώμα της.

Τα διατηρητέα κτίρια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, το βενετσιάνικο κάστρο και το μεσαιωνικό λιμάνι με τη ρομαντική ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα γοητευτικό σύνολο στη Ναύπακτο.

Υποδέχεται φιλόξενα τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου με τα πυκνά της δάση και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά να κλέβουν τις εντυπώσεις. Το λιμάνι της Ναυπάκτου είναι το σημείο συνάντησης των κατοίκων και προσφέρει μαγευτική θέα στη θάλασσα κάτω από τη σκιά των πλατάνων.

Στα διάσπαρτα μνημεία της αποτυπώνεται η πολυτάραχη ιστορία της ενώ τα τείχη της κατηφορίζουν μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Πύργο του Μπότσαρη που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα που λειτουργεί ως μουσείο και το Ρολόι της πόλης του 1914.

Ανηφορίζοντας για το Κάστρο θα θαυμάσετε από κοντά ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Το «Κάστρο της Ρούμελης», όπως ονομαζόταν είναι χτισμένο στο χείλος της θάλασσας και στέκει άγρυπνος φρουρός της πόλης από τον 15ο αιώνα.

Ναύπακτος Ναύπακτος Ναύπακτος Ναύπακτος Σιθωνία Χαλκιδική Ναύπακτος Ναύπακτος

Ναύπακτος