Το μικρό γραφικό ψαροχώρι στη νοτιοδυτική Κρήτη προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με φόντο το Λιβυκό πέλαγος.

Το Λουτρό βρίσκεται στο τέλος του ακρωτήριου Μουρί σε απόσταση περίπου 71 χιλιομέτρων νότια των Χανίων και δυτικά από την Χώρα Σφακίων.

Η γραφική, παρθένα εξοχή με τα βουνά, τις κοιλάδες και τα φαράγγια έχει μείνει ανέγγιχτη από το μαζικό τουρισμό ενώ δεν κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα. Μπορείτε να φτάσετε στο Λουτρό με πλοίο ή καΐκι και υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων προς και από τη Χώρα Σφακίων, τη Σούγια, τη Γαύδο, τη Παλαιόχωρα και την Αγία Ρουμέλη.

Το χωριό ονομάστηκε έτσι από τα λουτρά που έχουν βρεθεί στην περιοχή και από το νερό το οποίο κατευθυνόταν στην κοντινή Ανώπολη. Μάλιστα μεταξύ των παλιών κτιρίων του υπάρχει το κυβερνείο που χρησιμοποιήθηκε το 1821 κατά την επανάσταση.

Ο περιβάλλον κόλπος και το μικρό νησί στην είσοδο του δημιουργούν ένα φυσικό λιμάνι όπου τα πλοία μπορούν να είναι ασφαλή ακόμα και σε πολύ κακό καιρό.

Κολυμπήστε στα πεντακάθαρα νερά στην παραλία των Γλυκών Νερών ανατολικά του χωριού και στις βοτσαλωτές παραλίες του Τιμίου Σταυρού και στο Περβολάκι. Αξίζει να επισκεφθείτε την Ανώπολη και τα ερείπια της αρχαίας Aράδενας με την βυζαντινή εκκλησία του αρχάγγελου Μιχαήλ.

ΛΟΥΤΡΟ ΚΡΗΤΗ ΛΟΥΤΡΟ ΚΡΗΤΗ ΛΟΥΤΡΟ ΚΡΗΤΗ ΛΟΥΤΡΟ ΚΡΗΤΗ ΛΟΥΤΡΟ ΚΡΗΤΗ ΛΟΥΤΡΟ ΚΡΗΤΗ

ΛΟΥΤΡΟ ΚΡΗΤΗ