Το μπλε του ουρανού ενώνεται με τα γαλάζια νερά της λίμνης δημιουργώντας σκηνικά απαράμιλλου κάλλους στην Προβηγκία.

Η λίμνη Sainte Croix είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Γαλλίας και στις όχθες της φυτρώνουν φασκόμηλο και δεντρολίβανο που σκορπάνε το άρωμα τους στα γύρω χωριά.

Η τεχνητή λίμνη δημιουργήθηκε το 1973 μετά την κατασκευή του φράγματος Sainte-Croix και φιλοξενεί ένα… χωριό στο βυθό της. Η ειδυλλιακή της ατμόσφαιρα συνδυάζεται με τα χρώματα και τα αρώματα του γαλλικού νότου και αποτελεί ιδανικό προορισμό για εξόρμηση.

Μπορείτε να απολαύσετε κολύμπι, βαρκάδα, ιστιοσανίδα, κανό καγιάκ και ιστιοπλοΐα. Αν προτιμάτε τις δραστηριότητες της στεριάς, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ιππασία, ή αναρρίχηση στα λαγκάδια και τις ρεματιές.

Στις όχθες της λίμνης θα βρείτε ξενώνες, εστιατόρια και κάμπινγκ πολυτελείας ενώ με λίγη ανάβαση θα φτάσετε στο γραφικό χωριό Moustiers Ste Marie όπου θα απολαύσετε τη θέα από ψηλά.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Λίμνη Sainte Croix ΠροβηγκίαΛίμνη Sainte Croix / Προβηγκία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης για Μασσαλία είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από εκεί φτάνετε οδικώς στη λίμνη σε 2 ώρες και 15 λεπτά.

Λίμνη Sainte Croix Προβηγκία Λίμνη Sainte Croix Προβηγκία Λίμνη Sainte Croix Προβηγκία Λίμνη Sainte Croix Προβηγκία Λίμνη Sainte Croix Προβηγκία Λίμνη Sainte Croix Προβηγκία