Αφετηρία για εξερεύνηση του νότιου Πηλίου, το Τρίκερι είναι ένα χωριό που διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα χωριά του Βουνού των Κενταύρων. Η ατμόσφαιρά του είναι νησιωτική και ταυτίζεται με την αίσθηση των καλοκαιρινών διακοπών. Δεν είναι όμως παραθαλάσσιο.

Το Τρίκερι είναι χτισμένο σε ένα ύψωμα, στην κορυφή του, και λέγεται πως κατέφυγαν εκεί οι Τρικεριώτες προκειμένου να γλιτώσουν από τις επιδρομές των πειρατών. Έχει θέα στον Ευβοϊκό και τον Παγασητικό Κόλπο και μπορεί να γίνει η «βάση» σας για να χαρείτε τις ομορφιές όλου του νότιου Πηλίου. Σπιτάκια λευκά, αρχοντικά, πύργοι συνθέτουν το ιδιαίτερο ψηφιδωτό του Τρικεριού, με τα λιθόστρωτα καλντερίμια του να οδηγούν τα βήματά σας σε όμορφες γωνιές και ατμοσφαιρικούς προορισμούς.

Μέσα από το χωριό ξεκινούν και μονοπάτια που το συνδέουν με τις Κόττες αλλά και την Αγία Κυριακή, τοπ επίνειο του χωριού. Στο γραφικό ψαροχώρι, μέσα σε φυσικό λιμάνι, τα ψαροκάικα παραπέμπουν στις πιο κλασικές εικόνες διακοπών δίπλα στη θάλασσα. Υπάρχουν όμως και πολλά ακόμα μονοπάτια που επιτρέπουν στον επισκέπτη να γνωρίσει τις ομορφιές του νότιου Πηλίου, το πλούσιο φυσικό τοπίο αλλά και τα χωριά και τους οικισμούς της περιοχής.

ΤΡΙΚΕΡΙ ΤΡΙΚΕΡΙ ΤΡΙΚΕΡΙ ΤΡΙΚΕΡΙ ΤΡΙΚΕΡΙ