Συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού, οι Κυκλάδες προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις. Όποιο νησί κι αν επιλέξετε, θα βρείτε σίγουρα μια παραλία που θα σας κλέψει την καρδιά και θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Το να ξεχωρίσεις τις καλύτερες, μόνο εύκολο δεν είναι. Εμείς σας παρουσιάζουμε δέκα από τις ωραιότερες- και δικές μας αγαπημένες- κυκλαδίτικες παραλίες για ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές. Καλές βουτιές!

Κολώνα, Κύθνος

grparkl-kolona Στη δυτική πλευρά του νησιού, 3 χλμ. από τη Χώρα της Κύθνου, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Πρόκειται στην ουσία για μια αμμουδιά, μήκους 240 μέτρων περίπου, που συνδέει την ακτή της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά. Η θάλασσα βρέχει και τις δύο πλευρές της λωρίδας άμμου, με αποτέλεσμα να προκύπτουν δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εικόνα. Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει.

Ζόρκος, Άνδρος

grparkl-zorkos Αν βρεθείτε στην Άνδρο, αξίζει πραγματικά να κολυμπήσετε σε αυτά τα νερά. Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, πάνω από το Γαύριο και μετά από το Βαρίδι, θα βρείτε μία μεγάλη παραλία που θεωρείται από τις ωραιότερες της Άνδρου. Χρυσή άμμος, ψιλό βοτσαλάκι, κρυστάλλινα νερά και βράχια που παρέχουν απλόχερα τη φυσική σκιά τους συνθέτουν το σκηνικό. Στην παραλία θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά για όσους επιθυμούν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για να στρώσουν την πετσέτα τους.

Φυριπλάκα, Μήλος

grparkl-fyriplaka Μεγάλη παραλία με επιβλητικά ηφαιστειακά βράχια, λευκόγκριζη ψιλή αμμουδιά και λευκό βότσαλο. Θα τη συναντήσετε στη νότια ακτή του νησιού, κοντά στο χωριό Προβατάς. Στο πρώτο κομμάτι της είναι οργανωμένη, με beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Όσοι θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία, μπορούν να κολυμπήσουν στις δύο πιο μοναχικές παραλίες στη συνέχεια της πρώτης.

Πράσσα, Κίμωλος

grparkl-prassa Μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Κιμώλου, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, με λευκή, χοντρή άμμο, υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και θέα που σου μένει στο μυαλό. Στην παραλία θα βρείτε ένα ήσυχο beach bar, ενώ στην είσοδο του ομώνυμου οικισμού λειτουργούν και ιαματικά λουτρά.

Άγιος Σώστης, Μύκονος

grparkl-agios_swstis Στο βόρειο τμήμα του νησιού, μόλις 6 χλμ. από τη Χώρα, μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού σας καλεί για ηλιοθεραπεία και βουτιές στο απέραντο γαλάζιο. Ο μόνος λόγος να αποφύγετε τον Άγιο Σώστη είναι ο δυνατός άνεμος. Σε κάθε άλλη περίπτωση επιβάλλεται να τον επισκεφτείτε. Ξεχάστε ομπρέλες και ξαπλώστρες –η παραλία είναι δεν είναι οργανωμένη– και εφοδιαστείτε με νερά ή οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε από κάποιο mini market ή από την Κική, το ταβερνάκι που βρίσκεται πάνω από την παραλία.

Πλάκα, Νάξος

grparkl-plaka Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Νάξου βρίσκεται στη δυτική πλευρά της, σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από τη Χώρα. Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας. Η απέραντη (μήκους 4 χλμ.) αμμουδιά της αποτελούσε κάποτε στέκι των free campers και των χίπις. Σήμερα, η Πλάκα είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, προσφέροντας επιλογές που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς. Λευκή άμμος, τιρκουάζ νερά και εξωτικοί αμμόλοφοι στο πίσω μέρος της παραλίας συνθέτουν το σκηνικό. Στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ταβερνάκια, beach bars και θαλάσσια σπορ. Ωστόσο, περπατώντας κατά μήκος της, θα βρείτε αρκετά σημεία για να απομονωθείτε.