Κάτι ξέρει ο καλλιτέχνης, που καλεί τη θάλασσα να τον πάρει αγκαλιά και να τον πάει στη Νάουσα της Πάρου, στο γνωστό τραγούδι. Γιατί εκεί θα αντικρίσει όλη την κυκλαδίτικη πανδαισία του λευκού και του μπλε, σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων.

Η Νάουσα βρίσκεται στις βόρειες ακτές του νησιού και η εικόνα της είναι ταυτισμένη με τα ψαροκάικα, δεμένα στο λιμανάκι της, να αντανακλούν τα χρώματα και τα ονόματά τους στη θάλασσα, δίπλα στα τουριστικά και τα υπόλοιπα σκάφη.

Γραφικά σοκάκια με το παραδοσιακό κυκλαδίτικο «χρώμα» μας οδηγούν στο ενετικό κάστρο, στην παραλία της Νάουσας, το λεγόμενο Καστέλι. Δίπλα στο κύμα στέκει ο ναός του Αγίου Νικολάου, προστάτης των ναυτικών και των ψαράδων ενώ στο ύψωμα δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου, ορατός από όλες τις γωνιές της Νάουσας και σήμα κατατεθέν της.

Κάντε μια στάση στο πολύβουο λιμάνι με τα μπαράκια και τις καφετέριες αλλά προχωρήστε και στα ενδότερα, την πλατεία με τους ευκάλυπτους και στα στενάκια της, για να νιώσετε την αυθεντική ατμόσφαιρα του νησιού.

Για τις βουτιές σας επισκεφθείτε τις Κολυμπήθρες, μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Πάρου, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τη Νάουσα.

ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣ